Schilderijen uit de Oesterdam serie.
Schilderijen uit de Oesterdam serie. Foto: www.verfding.nl

Bijzondere expositie bij Arsis: Het getij vloeit voort

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. De pracht van de Oosterschelde is een bron van inspiratie voor hun schilderijen.

Ze exposeerden al van Parijs tot Stockholm en hun werk is deze maand te zien in galerie Arsis in Bergen op Zoom. De schilderijen hebben bijna allemaal iets met water te maken. Josie: “De liefde voor de Schelde zit bij mij ingebakken. Mijn vader bouwde een eigen huis aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom, waar ik ben opgegroeid. Destijds liepen we vanuit de tuin de slikken op. Jo en ik wonen nu in midden Brabant, maar we zijn weer op zoek naar een huis op Tholen. De Schelde blijft haar aantrekkingskracht houden en we rijden dan ook regelmatig naar de Oesterdam. Voeten in het slib, wordt het eb of vloed? De lucht is altijd anders, de wind… Het water komt en gaat, het is vanzelfsprekend en toch iedere keer anders. De weidsheid is magnifiek en het getij is als een soort van betovering.” 

Jo Debije is het creatieve wonderkind. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder. Inspiratie spuit hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. Josie Arnoys voltooide de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1992) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995). Het stel maakt alle schilderijen samen en heeft een heel eigen stijl ontwikkeld. Ieder werk is opgebouwd uit minstens 5 lagen, bij sommige zijn het er wel 10. De structuur van het reliëf, de kleuren van de eerdere lagen en de eventueel onderliggende thema’s geven ieder werk een eigen karakter. Behalve die gelaagdheid is ook het kleurgebruik kenmerkend. 

U bent van harte welkom zelf te komen kijken op elke vrijdag, zaterdag én zondag in november van 12.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.verfding.nl
Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611 NX Bergen op Zoom.