Afbeelding
Foto: Venema

Theehuis De Theepot blijft nog eens drie maanden dicht

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft besloten om theehuis De Theepot nog eens drie maanden langer te sluiten. Het theehuis moet nu gesloten blijven tot dinsdag 15 februari 2022. 

Vorige maand vond in de directe nabijheid van het pand een dodelijke schietpartij plaats. Het politieonderzoek naar deze zaak is nog niet afgerond, maar de burgemeester ziet voldoende aanleiding om de eigenaar van het theehuis te gelasten zijn zaak nog minimaal drie maanden te sluiten. 

Burgemeester Petter ziet op dit moment grote risico’s bij een eventuele heropening van De theepot. Daarbij heeft hij mede in overweging genomen dat de horeca-inrichting in een woonwijk ligt en dat verstoring van de openbare orde rechtstreeks invloed heeft op de veiligheid van de omwonenden.

“Daarnaast meen ik dat een langere sluiting van de horeca-inrichting bijdraagt aan het verder terugkeren van de rust in de woonomgeving”, aldus burgemeester Frank Petter. De eigenaar van De Theepot is geïnformeerd. De verlenging van de sluitingsduur is direct ingegaan.