Bewoners samen met Ron Becking van de gemeente (6e van links)
Bewoners samen met Ron Becking van de gemeente (6e van links) Foto: Door Wierikx

Geslaagde plantdag aan de Noordzijde Zoom

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De bewoners aan de Noordzijde Zoom hebben zaterdagmiddag in samenwerking met de gemeente de handen flink uit de mouwen gestoken. In een mum van tijd werd de berm van de Zoomdam tot aan het Roncalli verfraaid met meer dan 200 planten en struiken.

Aanleiding hiervoor waren de boomstammen die de gemeente begin dit jaar in de berm had geplaatst om het parkeren in de berm tegen te gaan. Een oplossing die volgens veel bewoners niet een echte schoonheidsprijs verdiende. Gelukkig dacht de gemeente Bergen op Zoom actief mee met de ad hoc opgerichte bermcommissie van de Noordzijde Zoom. 

Ron Becking, groenontwerper bij de gemeente, bedacht samen met hen een plan en zegde namens de gemeente 170 jonge struiken toe en ook nog vele bloembollen om komend voorjaar alvast prachtig te kunnen starten. Bij het vernemen van deze plannen droeg een accountantskantoor aan de Noordzijde Zoom, in de vorm van een flink geldbedrag, ook zijn plantje bij. Wat heet, dankzij dat bedrag, plus een extra sponsoring van een hoveniersbedrijf, werden deze zaterdag maar liefst 35 Rododendrons persoonlijk bij de Noordzijde Zoom afgeleverd. De beplanting was geregeld, nu kwam het vooral aan op menskracht.

Grote groep  bewoners

Die menskracht was ook zo gevonden door de bermcommissie. Via de buurtapp en bezoekjes aan de deur werden alle bewoners enthousiast gemaakt om ook deze klus gezamenlijk te klaren. Stipt om half een stond een hele grote groep bewoners met spades, harken en schepjes verzameld bij Ron Becking die als een ware eigen-huis-en-tuin-presentator een snelcursus struiken planten verzorgde. De vele handen, al dan niet ‘groen’, zorgden er voor dat binnen recordtijd alle struiken en bolletjes geplant werden. 

Prachtig kleurenkleed

Nu is het aan de natuur om wellicht dit voorjaar al de berm van de Noordzijde Zoom om te toveren in een prachtig kleurenkleed waar iedereen van kan genieten. Aan de bewoners en de gemeente zal het niet liggen, die hebben met een prettige samenwerking al een boompje opgezet.