Tafeltennisvereniging Het Markiezaat najaarscompetitie

BERGEN OP ZOOM - In het tafeltennis walhalla van West-Brabant, de Staakberg in het mooie Bergen op Zoom en thuisbasis van Het Markiezaat streden diverse teams weer in de najaarscompetitie die een beslissende fase in gaat.


Ook voor het tweede team van TTV Het Markiezaat gaat de najaarscompetitie een beslissende fase in. Bij een grote overwinning zou het Bergse team zeker zijn van behoud.

De bezoekers uit Arnemuiden traden aan met de Gier, Vleugels en Schuurman en waren zeer positief gestemd.

Het Markiezaat werd deze avond vertegenwoordigd door de doorgewinterde Meerman, sterspeler Thomas Nipius en publieksspeler Danny Bogers. 

Ook was spiritueel leider, knuffelbeer, vriend van de show en supporter René van der Heijden aanwezig om de strijders een hart onder de riem te steken.

Zwak begin

Helaas begonnen de Bergse vrienden zwak aan de wedstrijd. 

De eerste drie wedstrijden gingen verloren en zo stond er tegen de verwachting in een 0-3 tussenstand op het bord. Nipius, behalve heel goed met kleine ballen, bleek ook talent te hebben als materiaalman. Hij inspecteerde en repareerde het materiaal wat enorm geleden had onder het tafeltennisgeweld.

Maar toen volgde het dubbelspel. Hoewel het slechts goed is voor 1 punt is het een belangrijke psychologisch impuls als je de dubbel wint. Het droomkoppel Nipius/Bogers kreeg het massaal toegestroomde publiek op de banken! Waar service-volley een tactiek is wat doorgaans gebruikt wordt in het tennis werd het nu feilloos toegepast door deze dubbeltoppers. De mannen uit Zeeland hadden geen antwoord op deze overrompelende manier van spelen. De spin-ballen van Bogers waren geplaatst en scherp. En de smashes van Nipius simpelweg onhoudbaar. Als het dubbelspel een jurysport was dan was de partij tussen Arnemuiden en Markiezaat een uitgemaakte zaak. Waar volgens sommigen het Bergse duo zonder “lijn in hun spel” speelden, zagen de kenners wel degelijk een lijn, de opgaande!

De winst in het dubbelspel was behalve broodnodig ook goed voor het moraal. Meerman mocht aantreden voor zijn volgende partij en was zichtbaar geïnspireerd en geëmotioneerd door de performance van zijn team genoten. Met tranen in zijn ogen verloor hij sets, maar wanneer hij zich vermande sloeg hij de ene prachtbal na de andere. Niet verwonderlijk dat deze emotionele rollercoaster resulteerde in een spannende 5-setter, met als overwinnaar Meerman! 2-3! Het team van Arnemuiden moest met lede ogen aan zien hoe hun voorsprong aan het verdampen was. Ondertussen zette René van der Heijden alvast enthousiast de wave in. 

Er volgde een striemend fluitconcert toen de Zeeuwse bank niet deelnam aan het feestje. Je kan het ze echter niet kwalijk nemen.

Helaas bleef de ultieme comeback uit voor het Markiezaat. Naast het dubbelspel en de overwinning konden Nipius en Bogers nog een partij pakken, maar daar bleef het bij. De Bergse formatie verloor door de zwakke start met 4-6. Een resultaat waar je niet heel gelukkig mee kan zijn. Voor Arnemuiden is de overwinning niet dik genoeg en het degradatiespook blijft daardoor het Zeeuwse dorp teisteren.

Al met al weer een enerverende avond. 


Programma

Volgende wedstrijd mogen de Bergenaren de eer verdedigen tegen ODT uit Roosendaal. In Tullepetaonestad kan het behoud voor Het Markiezaat veilig worden gesteld![n]