EXPOSITIE

Beelden in etalage van Kunstforum

9:00 | 

In de etalage aan Fortuinstraat 20 heeft Frans de Koning een selectie van zijn werkstukken ten toon gesteld. Frans de Koning is geboren in 1941 in het Zeeuws Vlaamse Graauw. Hij is al heel lang bezig met het maken van beelden in diverse harde en zachte soorten steen en hout. Hij maakt zowel figuratief- als abstract werk. Frans voelde zich al jong gedreven om creatief bezig te zijn, maar zijn echte drive kwam toen hij in 1974 lessen ging volgen bij beeldend kunstenaar Leo Mouws. Later heeft hij zich verder bekwaamd in het centrum voor kunstzinnige vorming in Etten-Leur, maar hij is toch vooral autodidact. Zijn werk is nog tot eind november te bekijken.

 

Zaterdag 27 november

Nederland leest: Schrijfwandeling

9:45 | Bibliotheek Het Markiezaat

De Wandelaar van Adriaan van Dis speelt de hoofdrol in Nederland Leest. Hanneke Stuart van Schrijven&Schrappen neemt je daarom mee op zaterdag 27 november door Bergen op Zoom voor een schrijfwandeling door de stad. Met leuke schrijfopdrachten voor onderweg. Zo gaan lezen, schrijven en wandelen hand in hand. Tijd van 9.45 tot 12.00 uur, locatie Bergen op Zoom; vertrek bij Kortemeestraat 17. Er kunnen maximaal 10 volwassenen deelnemen. Deelnamekosten is inclusief koffie/thee en een exemplaar van het boek De Wandelaar. Vooraf aanmelden is verplicht. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekwb.nl/nederlandleest2021

 

Postzegelruilbeurs

12:15 | Hof van Ram

Zaterdag 27 november is alweer de laatste ruilbeurs van dit jaar van postzegelclub Onderling Contact in Hof van Ram te Halsteren. Nog een kans om dit jaar misschien net die zegels te vinden die nog ontbreken aan uw collectie. Natuurlijk hopen we alle filatelisten weer op de 4e zaterdag in januari 2022 te ontmoeten. U kunt dus zaterdag 27 november van 12.15 tot 15.15 uur in de Hof van Ram terecht voor postzegels, uiteraard met inachtneming van de geldende corona maatregelen. Toegang gratis. Hof van Ram, Heemkundekring Halchterth, De Beeklaan 29a, Halsteren.

 

Zondag 28 november

Bingo

14:00 | De Kannebuis

Zondag 28 november is er een bingo in de Kannebuis in Halsteren, aanvang 14.00 uur.

 

Vesper in de Ontmoetingskerk

17:00 | Ontmoetingskerk

Met als thema “Kome wat komt” wordt er op de Eerste Adventszondag een vesper uitgevoerd in de Ontmoetingskerk. Tijdens deze vesper zal het projectkoor “Rond de Brabantse Wal” een tweetal koralen van J.S. Bach zingen. Daarnaast staan er ook werken van o.a. Kennel, Irvine en Ireland op het programma. Medewerking wordt verleend door organist Edu de Goffau en de muzikale leiding is in handen van Annemiek Vogels. Voorganger is ds. Ellen van Sluijs. De uitvoering is op zondag 28 november om 17.00 uur in de Ontmoetingkerk, Bolwerk Zuid 134, Bergen op Zoom. Toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.