Janneke vertelt hoe zij op het idee van PINC kwam.
Janneke vertelt hoe zij op het idee van PINC kwam. Foto: Ingrid de Graaff

Oud-leerling opent PINC week op basisschool Oost

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Janneke, oud-leerling van Algemene School Oost, heeft deze week officieel de PINC-week geopend voor de hele school. Een paar jaar geleden, toen Janneke in groep 5 zat, kwam ze tijdens haar spreekbeurt over pesten met het idee om een zogenaamde PINC club op te richten. PINC staat voor Pesten Is Niet Cool.

Dat idee sloeg aan en daarom heeft de school besloten om een zogenaamde PINC-week te starten, waarin pesten centraal staat. Janneke vertelt: “Pesten vind ik een superbelangrijk onderwerp. Zo ben ik gekomen op de PINC club. Met mijn ouders heb ik bedacht dat het tof zou zijn als iedereen een armbandje kreeg met de letters PINC erop. School Oost vindt het onderwerp pesten ook erg belangrijk en ze houden daarom jaarlijks een themaweek om pesten tegen te gaan. Toen ik hoorde dat ze deze week hadden omgedoopt tot PINC week en dat ik deze mocht openen, was ik echt superblij en verrast! Ik ben er heel erg trots op dat mijn oude basisschool ervoor heeft gekozen om deze naam te gebruiken. Ieder kind krijgt net als destijds een leren PINC armbandje om te laten zien aan iedereen dat pesten niet cool is.”

De PINC week is een onderdeel van het welzijnsaanbod van Algemene School Oost als Leer en Veerkrachtschool. Dit programma werkt vanuit het gedachtegoed van de positieve psychologie. Het team van Oost vindt het dan ook geweldig dat het idee van oud leerling Janneke via de PINC week tot leven is gekomen door de hele school en dat deze jaarlijks plaats zal blijven vinden. Samen staan we sterk!