Afbeelding
Foto: Nick Franken

Kindervoorstelling Sinterklaas in De Maagd groot succes

Door: Gea Vriens Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In theater De Maagd werd afgelopen woensdag de kindervoorstelling van Sinterklaas opgevoerd. Maar liefst vijf keer traden Sinterklaas en zijn Pieten op voor een enthousiast publiek. 

Was het al spannend of de intocht kon doorgaan, voor de kindervoorstelling was dat niet anders. Ondanks de maatregelen konden de voorstellingen gelukkig volgens planning gespeeld worden. Daan Touw, voorzitter van de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom vertelt: “Vorig jaar kon de kindervoorstelling helaas niet doorgaan en hebben we er een film van gemaakt die we in de bioscoop konden laten zien. We zijn ontzettend blij dat we dit jaar wel in het theater terecht kunnen”.

Alle voorstellingen waren uitverkocht. Medewerkers van de Stichting Sint Nicolaas scanden de QR-codes in de rij zodat er bij de ingang geen drukte ontstond. Daar stond een Pietenband die Sinterklaasliedjes speelde zodat kinderen al lekker konden meezingen. Binnen liep iedereen direct naar de zaal en zocht een plekje op om te gaan zitten. De meeste kinderen waren verkleed als Pietje of Sinterklaas en konden niet wachten tot de show zou beginnen. Om vier uur ging het doek open en werd als eerste de Pietendans gedaan. Alle kinderen en hun ouders deden enthousiast mee dus de sfeer zat er meteen goed in.

Het verhaal was spannend en er werd vol overgave gespeeld, gedanst en gezongen door de vele Pieten op het toneel. Op de pakjesboot lagen dit jaar alleen maar schoencadeautjes dus de Pieten hadden het erg druk want alle cadeautjes voor Pakjesavond moesten nog worden gekocht. De kinderen hadden bij de ingang hun verlanglijstje in de zak gedaan en daar gingen de Pieten mee aan de slag in de verlanglijstjes sorteermachine. De Pieten gaan naar Het Speelpaleis van Piet Vorst om alle cadeautjes te kopen maar daar gebeuren vreemde dingen. Het speelgoed begint te bewegen en de poppen staan te dansen. Dan gaat het alarm af en één voor één verdwijnen Bakpiet, Proefpiet en Pakjespiet. Samen met de kinderen roept Zoekpiet Sinterklaas om de verdwenen Pieten te zoeken maar dan is Sinterklaas ook ineens verdwenen. Nadat de kinderen in de zaal uit volle borst Sinterklaas hebben geroepen komt hij heel verrassend tevoorschijn uit de lift. Als het alarm in de winkel is uitgeschakeld komen de Pieten gelukkig weer tevoorschijn en loopt alles toch nog goed af. 

Zoekpiet komt nog met een grote portemonnee vol chocolademunten aan voor Sinterklaas maar omdat die inmiddels een pinpas heeft krijgen alle kinderen een zakje chocolademunten mee naar huis. Het was een erg leuke voorstelling met mooie decors waar jong en oud van genoten heeft.