Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Tuinwijk wordt steeds groener: ‘Mijn vrouw is gek op planten’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Michiel van Halderen is één van de bewoners van de wijk Tuinwijk die woensdag stoeptegels in heeft geleverd om daar plantjes voor terug te krijgen. “Mijn vrouw is gek op planten en we wonen hier vlakbij aan de Halsterseweg”, legt Michiel uit.

Via de basisschool werd het gezin op de hoogte gesteld van de actie. “Een mooi initiatief om de wijk groener te maken”, vindt Michiel. “Sowieso vind ik het goed als er meer planten komen. Dat is toch beter voor het leefklimaat en het helpt ons om de CO2 terug te dringen. Dat is volgens mij ook het doel van deze markt.”

En daarom kwam Michiel niet één, maar twee stoeptegels inleveren. Daarvoor in de plaats nam hij één zak met bloembollen mee voor z’n vrouw én nog een plantje. “Ik ben nu bij iemand aan het werk en ik vertelde dat ik even een tegel ging inleveren. Hij vond het zo’n leuk idee dat hij me ook een stoeptegel meegaf, dus nu krijgt hij ook een plantje als verrassing.”

Volgens Michiel is de wijk Tuinwijk al wel aardig groen. “Maar, dat mag wel wat meer. Bij mij in de straat heeft iedereen een voortuin en dat is echt niet allemaal aangestraat hoor, het is best groen eigenlijk. Maar wat ik dan wel jammer vind, is dat de Halsterseweg is aangepakt en dat daar minder groen is teruggekomen. Bij mij voor de deur stonden iets van acht grote bomen en nu staan er op een strook van twintig meter hooguit 3 bomen. Dat helpt niet mee om de wijk groener te maken.”