Vreugde en verdriet bij Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 23 november speelde Nieuw Borgvliet de bekerwedstrijd uit tegen FC Dordrecht amateurs, een derde klasser.

Nieuw Borgvliet speelde een sterke eerste helft en kwam op voorsprong door een vrije schop van Nikai Derwort.

Na de pauze kwam de thuisclub terug en op voorsprong: 2-1.

Met nog vijf minuten te spelen in het naargeestige donker zonder publiek was het weer Nikai die een vrije schop binnenschoot, 2-2.

Geen verlenging maar direct strafschoppen waarin Leroy Hermens 3 strafschoppen achter elkaar stopte en Dylan Jansen met een Panenka de winnende 3-2 scoorde.

Schitterend!

In de volgende ronde treffen de Oranje-zwarten Oranje Wit uit Dordrecht, een zaterdag eerste klasser, thuis op De Markiezaten.

WVV'67-Nieuw Borgvliet 4-3 (2-0)

Nieuw Borgvliet begon sterk tegen de zuiderburen. Tom van Riesen schoot na een kwartier centimeters naast. De groenzwarten van Gerard Lazarom werden sterker en op een 1-0 voorsprong. Nieuw Borgvliet was defensief van slag en gaf 3, 4 kansen weg zonder gevolg behalve de 5e vlak voor rust, 2-0.

De mannen van Erwin van Schilt gaven niet op en na een kwartier maakte Dylan een fraaie aansluitingstreffer via onderkant lat. Helaas, 2 minuten later werd het 3-1.

Veerkracht bezorgde de Borgvlieters twee treffers door Jeffrey Franken na een fraaie pass van Finnian en een vrije schop van uitblnker Nikai, die via een Woensdechtenaar doel trof.

Tien minuten voor tijd kregen de gastheren een dubieuze strafschop, wel of niet er binnen, en dat was 4-3.

Sterke momenten worden teveel afgewisseld met zwakke momenten en dat moet eruit om te kunnen winnen.

Zondag thuis tegen ODIO

Deze wedstrijd begint om 13.00 uur (1 uur) vanwege aansluitend bezoek van Sint Nicolaas voor de jongste leden van vv De Markiezaten.

Dit omdat de boot van de Heiligman om stipt 17.00 u vertrekt uit de haven van onze mooie stad.[n]