Team 1 Foto: M. Sluijter

Jeugdteam 1 TTV Het Markiezaat kampioen

BERGEN OP ZOOM - De schrik was enorm toen het eerste jeugdteam van TTV Het Markiezaat begin september te horen kregen dat ze in de 1e klasse van de junioren zouden spelen.

Het team bestaande uit Pepijn Kunst, Ferre Huizinga, Lisa van der Velde en Olivier Danowski was immers gewend om in de 3e klasse te spelen.

Dat de angst ongegrond was bleek al snel in de eerste wedstrijd. Het team van SAR '72 uit Kloosterzande werd eenvoudig met 0-10 aan de kant gezet. Ook de drie daaropvolgende wedstrijden werden ruim gewonnen. De eerste nederlaag werd geleden in de vijfde speelronde tegen Tanaka. Doordat SAR '72 de week erna echter wederom door het jeugdteam van Het Markiezaat met 10-0 werd verslagen lag de weg naar het kampioenschap open.

Laatste speelronde
Zaterdag 27 november was de laatste speelronde tegen The Back Hands. De eerste wedstrijd was al gelijk een spannende. Olivier Danowski had de maximale vijf sets nodig om te winnen van de sterk spelende Dani Jaspers. De laatste 2 sets won hij overtuigend, waardoor het eerste punt binnen was. Pepijn Kunst kon geen potten breken tegen Lisa Dong en verloor met 3-1. Lisa van der Velde (Markiezaat) won vervolgens haar wedstrijd tegen Jason Vissenberg waardoor de stand 2-1 in het voordeel van het Markiezaat was en nog slechts 2 punten nodig waren voor het kampioenschap. Kennelijk werd de spanning de jeugdleden toch wat te veel, want de drie volgende wedstrijden gingen stuk voor stuk naar de spelers uit St. Willebrord. Met nog vier wedstrijden te gaan was de stand 4-2 in het voordeel van de tegenstander.

Genadeklap
In de zevende wedstrijd mocht Pepijn Kunst het gaan proberen tegen Jason Vissenberg. De eerste twee sets gingen met het kleinst mogelijke verschil naar Pepijn. De derde set ging naar Jason. Pepijn deelde vervolgens de genadeklap uit door met 3-11 de vierde set binnen te halen. Zou Lisa van der Velde tegen haar naamgenoot Lisa Dong het winnende punt binnen slepen? Het antwoord was nee. Met een keiharde 3-0 werd de speelster van het Markiezaat van tafel geveegd. De teller bleef voor Lisa dan ook steken op slechts 1 overwinning.

Sterke start Olivier
Olivier begon vervolgens sterk tegen Jason en kwam terecht op een 1-0 voorsprong. De tweede set ging echter een stuk moeizamer. De speler van The Back hands had opeens zijn aanval gevonden en hier kon Olivier in eerste instantie geen antwoord op geven. Gelukkig pakte hij de set met 14-12.

Nog één set verwijderd van eeuwige roem. Olivier won de set wederom met 14-12 en het 4e punt en het kampioenschap waren daarmee een feit! Nu was het aan Pepijn de taak om er 5-5 van de maken en niet met een nederlaag naar huis te gaan. Pepijn speelde tegen de wederom sterk spelende Dani Jaspers en kwam op 2-1 achterstand. Mede door tactisch spel wist Pepijn de wedstrijd in 5 games alsnog naar zich toe te trekken.

Naar hoofdklasse

Coach Marvin Sluijter is trots op alle spelers van het team. Iedereen heeft zijn aandeel gehad in dit succes. Voor volgend seizoen mogen Olivier, Lisa, Ferre en Pepijn wel aan de bak. Door dit kampioenschap komen ze vanaf januari uit in de hoofdklasse, wat toch echt een enorme stap hoger is![n]