Het samenstellen van de pakketten
Het samenstellen van de pakketten Foto: Rotary

Rotaryclub de Brabantse Wal maakt kerstpakketten voor gezinnen en alleenstaanden

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Rotaryclub de Brabantse wal, bekend als grondlegger van de ijsbaan in Bergen op Zoom en een van de organiserende partijen van de bourgondische Santarun, zet graag in deze decembermaand vele gezinnen en alleenstaanden in het zonnetje met mooie pakketten.

De organisatie achter de pakketten laat weten dat vele goederen beschikbaar zijn gesteld door MKB bedrijven en lokale retailers. Het zijn geen standaard pakketten van vol met eten, het is een mix van food, gezelligheid en een mooie tegoedbon om juist ook in deze tijden ook iets voor jezelf te kunnen kopen. 

En dat is juist zo belangrijk, want op dit moment zijn er veel gezinnen en alleenstaanden die het moeilijk hebben. Dan is het juist belangrijk dat je ook deze groep een hart onder de riem kan steken. 

Mooie reacties

In 2020 heeft Rotary de Brabantse Wal 100 maaltijden rondgebracht op kerstavond. De Brabantse wal kreeg daar zoveel mooie reacties op terug dat ze dachten: ‘Dit jaar gaan we voor pakketten! Voor het hele gezin!’

De vraag aan de leden van de club was: Regel goede, maar vooral bruikbare items voor in de pakketten en dat is gelukt. Elk pakket is voorzien van een kleine 30 items. En de pakketten worden persoonlijk door de club afgeleverd bij de mensen thuis. 

Er zijn ruim 70 pakketten samengesteld. Het is de taak van een Rotary om stil te staan bij de medemens en na elkaar om te kijken. 

Hele blije gezichten

“In de coronaperiode merken we juist dat steeds meer personen en gezinnen in de problemen komen of dat er eenzaamheid optreed. Dan is er toch niks mooier om er te zijn voor je medemens. En dan zo een pakket hele blije gezichten opleveren. Maar soms is een praatje nog veel belangrijker.” Rotaryclub de Brabantse wal bestaat uit 32 leden en heeft de laatste jaren al vele lokale doelen gesteund met projecten handen uit de mouwen of door het schenken van goederen of een financiële bijdragen.