Kerstpakket van consumpties uit de kantine.
Kerstpakket van consumpties uit de kantine. Foto:

Cluzona brengt derde helft naar sponsoren

WOUW – Het voetbalseizoen ligt alweer bijna 10 maanden op z’n gat. Geen wedstrijden, geen evenementen en dus ook geen derde helft. Voetbalvereniging Cluzona bracht daar voor één dag verandering in en bracht de 3e helft op creatieve wijze bij haar sponsoren.


Met z’n allen voelen we de maatregelen die nodig zijn om het akelige Corona virus onder controle te krijgen. Zo ook sponsoren van verenigingen die hun bijdrage niet uitbetaald zien worden in enige vorm van publiciteit. Toch zijn deze sponsoren van groot belang voor verenigingen als Cluzona. Eén van de redenen waarom de sponsorcommissie van ‘de Clu’ de koppen bij elkaar stak om iets terug te geven.


Sponsoren verrassen
“Wij zijn als vereniging heel blij met onze sponsoren en kunnen niet zonder ze. In deze tijden is het lastig om ze een alternatief te bieden voor de publiciteit die ze als het ware bij ons inkopen”, aldus voorzitter van de sponsorcommissie van Cluzona, Hidde Poppelaars.
“Natuurlijk is sponsoring ook een stuk gunning, maar voor de financiële bijdrage krijgen sponsoren ook een bepaalde vorm van publiciteit. Deze kunnen we momenteel niet bieden en dus wilden we onze sponsoren daar iets voor teruggeven. Uiteindelijk is het idee geboren om kerstpakketten samen te stellen van alle consumpties uit de kantine die binnen nu en 3 maanden over de datum zouden raken. Zo dragen we bij aan een stuk voedselverspilling en kunnen we onze sponsoren verrassen met een leuk kerstpakket”, ligt Poppelaars toe.
“Sinds dit voetbalseizoen bestaat onze sponsorcommissie uit zes leden, allen spelers uit het eerste elftal. Dit zorgt voor een hele toffe chemie en een gezellige sfeer. Je merkt direct dat dit soort ideeën daar een resultaat van zijn. Uiteindelijk hebben we allemaal een dag vrij genomen van ons werk om de kerstpakketten persoonlijk af te kunnen geven bij onze sponsoren. Het geeft dan extra voldoening als je op zo’n dag de positieve reacties aanhoort en in gesprek kan met je sponsoren. Laten we hopen dat we ze snel weer voor een 3e helft in Wouw kunnen uitnodigen!”[n]