Afbeelding
Foto:

De viering van oud-en-nieuw is over het algemeen rustig verlopen in de gemeente Roosendaal. Dat stelt burgemeester Han van Midden. "Op wat ongeregeldheden na in de wijk Langdonk deden zich geen noemenswaardige incidenten voor deze nieuwjaarsnacht."


"Gelukkig is het, op een aantal vervelende incidenten in Langdonk na, overal rustig gebleven. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, en ik wil iedereen die daaraan heeft bijgedragen hartelijk danken." Wel is de burgemeester ontdaan door de gebeurtenissen in Langdonk. Er waren meerdere brandjes en de wijk moest zelfs afgezet worden voor de ME om de rust terug te laten keren. "Ik had écht anders verwacht en de wijk een rustiger jaarwisseling gegund, na de gebeurtenissen en inspanningen in de afgelopen weken." De gemeente was wel voorbereid op verschillende scenario’s. "Dus gelukkig konden politie, brandweer en andere hulpverleners snel en afdoende ingrijpen toen het onrustig werd in Langdonk."

Door de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod hebben Roosendalers, net als in de rest van het land, de jaarwisseling voornamelijk thuis in kleine kring doorgebracht. Dat heeft ook de burgemeester gemerkt. "Daar wil ik iedereen heel hartelijk voor bedanken. En laten we hopen dat het de laatste jaarwisseling ooit is die we op deze manier moesten vieren. Want dit is voor niemand leuk zo." Zelf heeft de burgemeester de jaarwisseling ook thuis gevierd, samen met zijn gezin. "En met mijn iPhone. En helaas was die laatste soms erg aanwezig."

"Ik wens voor iedereen dat het met corona en de maatregelen héél snel voorbij is en dat we weer terug kunnen naar ‘normaal'. Ik verwacht ook wel dat dat gaat gebeuren in 2021, maar het zal stapsgewijs zijn. Laten we met zijn allen nog even volhouden en het geduld opbrengen dat nodig is om het virus onder controle te krijgen. Ik hoop dat 2021 het jaar wordt waarin de medewerkers in de zorg, bij de politie, in het onderwijs, de boa's en alle overige medewerkers in de voor de maatschappij vitale functies weer even op adem kunnen komen. Ik wens iedereen een gezond en gelukkig jaar toe, waarin iedereen weer zichzelf kan zijn." [n]