Maak contact door een
klein gebaar

ROOSENDAAL - Een klein gebaar kan genoeg zijn om warmte te verspreiden. Dat is het idee achter de actie #een klein gebaar, waar ook Humanitas aan meedoet.


Het idee is eenvoudig: Doe een kaartje in de bus, maak een praatje of deel een ander klein gebaar met iemand. Op die manier kunnen we laten zien dat we er voor elkaar zijn, ook nu er door de coronacrisis veel minder kan. Deel vervolgens op social media wat je voor een ander hebt gedaan en gebruik daarvoor de hashtag #een klein gebaar. Zo worden steeds meer mensen uitgenodigd om iets voor een ander te doen in deze lastige tijd.

Het kleine gebaar kan bijvoorbeeld een stukje chocolade zijn van Tony Chocolonely, een praatje met iemand maken, een kaartje sturen of een klein cadeautje aan iemand geven.


Een cadeautje, kaartje sturen of praatje maken



Een andere vorm van aandacht of "iets voor een ander doen” is uiteraard ook prima. Als je iets hebt gedaan, zet het dan op social media (facebook, twitter, LinkedIn, e-mail) via #een klein gebaar.
Op www.eenkleingebaar.nu kun je alle kleine gebaren terugzien. Hoe meer mensen we hiermee bereiken, hoe beter het is! Het initiatief #een klein gebaar is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van WVS in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid

Voor informatie, Th. Auping, 06-51195921.[n]