Afbeelding
Foto: Groenhuysen

ROOSENDAAL - De eerste groep zorgmedewerkers heeft afgelopen week in Veghel de eerste vaccinatie tegen het coronavirus ontvangen. Onder hen waren ook Anne van Peer, verpleegkundige en Jan Vissers, specialist ouderengeneeskunde bij Groenhuysen.


Anne van Peer zag geen reden om zichzelf niet te laten vaccineren. "Voorafgaand aan de vaccinatie krijg je uitgebreid de mogelijkheid om je gezondheid en twijfels (door middel van gezondheidsverklaring) uit te spreken. Na de vaccinatie schenken ze echt nog even aandacht aan je om te kijken of je je wel goed voelt."

Zo wordt er bijvoorbeeld gecheckt of je geen allergische reactie of iets dergelijks krijgt. "Ik had wel een gek gevoel in mijn arm, maar dat is binnen vier uur bijna helemaal weggetrokken. Van de andere benoemde bijwerkingen was bij mij absoluut geen sprake. Het zijn kundige mensen, die heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Door jezelf te vaccineren denk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar ook aan die van mensen om je heen.'

Ook Jan ontving de vaccinatie met plezier. "Ik vind het belangrijk dat we onze kwetsbare ouderen zo goed als mogelijk beschermen, daarom laat ik mij vaccineren", vertelt Jan. "Ik hoop hiermee een voorbeeld te zijn voor alle medewerkers van Groenhuysen."

In twaalf hokjes lieten de hele week honderden mensen per dag zichzelf vaccineren en ook in ziekenhuizen werd het personeel op de ic, de spoedeisende hulp en de corona-verpleegafdelingen gevaccineerd. [n]