De setting buiten voor de live uitzending
De setting buiten voor de live uitzending Foto: Lya van Dorst

11 minuten IQ Nieuwjaarconcert Aarmoei-nieke

ROOSENDAAL - Bij het begin van een nieuw jaar hoort natuurlijk ook het IQ Nieuwjaarsconcert. In tijden waarin weinig mogelijk is hadden de mannen van de Kaai het tóch voor elkaar! Deze keer hebben ze hun vrienden op vrijdagavond 8 januari met veel creativiteit verrast met toch een IQ nieuwjaarsconcert.


Het mannengezelschap was teleurgesteld dat ze hun achterban niet konden vragen om voor deze gezellige avond, weer en wind te trotseren. Maar als de vrienden en vriendinnen niet naar het IQ kunnen komen, dan komt het Aarmoei-nieke graag naar hen. Vanuit de luie stoel kon men genieten van het LIVE, 11-minuten durende nieuwjaarsconcert.


Geheime locatie

Het zwart-witte pak, plus gekende bolhoed kwam weer uit de kast, zo lieten de heren weten. Immers ze trekken graag hun beste pak aan omdat ze er ook in 2021 netjes bij willen staan. Ze spraken af op een geheime locatie om toestroom van hun trouwe publiek te vermijden. En zo volgde hun volledig corona-proof nieuwjaarsconcert, naar later bleek, live vanaf (natuurlijk) de Kaai.

Het kwam ieders huiskamer binnen via live-streaming en velen van hun vrienden hadden afgestemd op het bewuste YouTube kanaal. Door een tip, vooraf per E-mail toegezonden aan hun vrienden, “Zet bij aanvang direct een drankje klaar want ‘samen proosten’ is zéker onderdeel van het programma” was er de mogelijkheid om toch samen het nieuwe jaar klinkend te beginnen.

Een voltallig IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol (op een enorme foto) kwam zo verrassend uit de hoek ondanks dat ze hun instrumenten vanaf aswoensdag al niet meer hebben bespeeld. Dit alles onder de noemer: ’t IQ gaòd aaltij deùr, tenslotte zijn we mee zotte kappen geboren'.[n]