Enthousiaste deelnemer van de optocht in 2020.
Enthousiaste deelnemer van de optocht in 2020. Foto: John Balemans

Carnavalsprogramma Mastepinnelaand 2021

WOUWSE PLANTAGE - In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof activiteiten.


Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, online lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is welkom om zich aan te melden via de website.


Doe Het Zelf Mastepinnekestocht
Van zaterdag 30 januari t/m zondag 7 februari kunnen gezinnen uit Mastepinnelaand de 'Doe Het Zelf Mastepinnekestocht' gaan lopen. In het dorp hangt bij verschillende huizen een Mastepin met een quizvraag. Op www.mastepinnelaand.nl is een kaart te downloaden waarop alle Mastepinnen staan aangegeven. Met de goede antwoorden kunnen kinderen een elf-letterig woord samenstellen en een kleinigheidje winnen. Verkleed met het gezin op pad is aanbevolen.


Pinse Thuislunch
Op zondag 31 januari om 12.00 verzorgt de stichting in samenwerking met restaurant Kwizien de Pinse Thuislunch.

De lunch wordt op dezelfde dag tussen 11.00 en 12.00 uur thuisbezorgd bij elke deelnemer in Wouwse Plantage. Lunchpakketten kun je bestellen via www.mastepinnelaand.nl/winkel/. Via een livestream eet het protocol van Mastepinnelaand mee met iedereen.


Mooiste huis
De inwoners van Wouwse Plantage maken op zaterdag 6 februari kans op carnavaleske prijzen bij ludieke wedstrijd 'Het mooiste huis van Mastepinnelaand'. De stichting jureert op deze dag huizen die versierd zijn met bijvoorbeeld vlaggen, gevelplaten, slingers of ballonnen. Aanmelden is niet nodig. De drie mooist versierde huizen worden beloond met een uniek Mastepinne-pakket.[n]