Puitelaand is klaar om
dur op uit te gaon!

HEERLE - Een wonderlijk motto dit jaar voor Puitelaand ‘We gaon dur op uit’. Het had niet slechter kunnen uitpakken. Alle leden en vrijwilligers van Stichting Kindercarnaval Heerle hebben na lang brainstormen een programma in elkaar gezet wat veilig is en toch leutig voor zowel jong en oud.


Puitekraant, insigne en Puitefilm De Puitekraant is al uitgebracht, deze is anders qua opzet en er is geen collecte geweest. De collecte is online nu en wij hopen natuurlijk dat iedereen, die van de carnaval in Heerle houdt, een donatie doet via de website. Ook de jaarlijkse puitefilm is uitgebracht, hierin komt aan bod waarom we dit jaar geen gewone carnaval kunnen vieren. Via ons Youtube kanaal is deze te bewonderen en al vele hebben dit gedaan.


Insigne
Het insigne van 2021 kan gekocht worden bij de plaatselijke ondernemers of besteld worden via de site.
Verkoop langs de deuren zal dit jaar niet mogelijk zijn, dus als je je collectie compleet wil hebben kan er altijd een insigne aangeschaft worden.


Pannenkoeken kleurwedstrijd
Alle kinderen hebben een kleurplaat gekregen en zoals ieder jaar is het mogelijk om een pannenkoek te winnen. Alleen gaan we deze niet gezamenlijk opeten dit jaar maar zal de prijs afgegeven worden aan de deur. Nog altijd die heerlijke pannenkoek dus, maar wel een beetje anders dan anders.


Carnavalsweekend
Vrijdag heeft de basisschool zijn eigen programma georganiseerd. Dit jaar zonder bezoek van Stichting Kindercarnaval Heerle. Hoe dit eruit gaat zien maakt de school zelf bekend. Maar wij wensen iedereen op Berkenveld een leutige carnaval toe op welke manier dan ook. Hoe de sleuteloverdracht zal plaatsvinden is nog een verrassing maar hou zeker onze website en social media in de gaten.
Het ouderenbal gaat niet door maar Stichting Kindercarnaval Heerle gaat samen met de zonnebloem en de KBO regelen dat er wel iets voor de ouderen gaat gebeuren.


Zaterdag
De zaterdag van carnaval zal de eerste online Puitelaand ed talent zijn. Alle Puiten jong en oud kunnen hun talenten laten zien en deze zullen ook gejureerd gaan worden. Wie gaat er met de eerste prijs vandoor is ieder jaar weer de vraag. Maar wie wint de eerste online versie dat is natuurlijk wel heel bijzonder. Het zou natuurlijk heerlijk zijn om dit te online te aanschouwen met de traditionele Puitebol of Puiteschijf. Deze zijn dit jaar ook gewoon te koop bij Super de Buurt. We sluiten deze dag af met een online bingo. Deze bingo zal zowel voor jongeren zijn maar ook voor de volwassenen zijn er mooie prijzen te winnen. Meer informatie hierover komt nog online.


Zondag
Op zondag hebben we de gevelprijs uitreiking. Dit doen we ieder jaar maar omdat het dit jaar vooral thuis carnaval is verwachten we natuurlijk nog grotere creaties dan voorgaande jaren. Een Puitevlag kan niet ontbreken aan de gevel natuurlijk en deze zijn ook gewoon via onze site te bestellen.
Onze kindermiddag zal dit jaar geheel anders zijn. Zijn er dan geen spellen te doen? Jawel, maar dit zal een puzzeltocht worden. Het gehele carnavalsweekend is dit mogelijk.
Aanmelden gaat via de website en je kan deze met het gezin doen wanneer het voor jullie het beste uitkomt wel volgens de corona regels natuurlijk.


Maandag
Op maandag is de eerste versie van het Puitelaands Karreke Kijke. Dit zal wederom een online spektakel gaan worden. Iedereen kan een Karreke maken van maximaal 1,50 m lang breed en hoog. Beelden en foto’s hiervan kunnen opgestuurd worden en op deze manier hebben we toch een beetje het optochtgevoel.


Dinsdag
En dan is het weer tijd om de carnaval af te sluiten. Niet met zijn allen bij Boerin met Kalf maar dit zal ook online gaan gebeuren. We zijn allemaal natuurlijk benieuwd wat het nieuwe motto gaat worden voor carnaval 2022. Wij raden iedereen aan onze website www.puitelaand.


Meer info
Info en onze social media in de gaten te houden. Al bij al toch een vol programma in Puitelaand. We hopen voor iedereen toch een leuke activiteitenkalender in elkaar te hebben gezet. Gezondheid staat voorop maar carnaval in Puitelaand zal ook in 2021 niet verloren gaan.[n]