Afbeelding
Foto: Shutterstock

VVD wil EK Parasport naar Roosendaal halen

ROOSENDAAL – Is de gemeente Roosendaal bereid om met de organisatoren van het EK Parasporten contact te leggen om te bekijken of het EK Parasporten in 2023 in Roosendaal gehouden kan worden? Die vraag stelt VVD-raadslid Sanneke Vermeulen aan het college van burgemeester en wethouders.


Het EK Parasporten is het eerste Europese kampioenschap voor sporters met een beperking. Het eerste EK parasporten moet in 2023 in Nederland worden gehouden, vindt een groep initiatiefnemers die op dit moment plannen uitwerkt. Onder hen onder anderen de voormalig rolstoeltennister Jiske Griffioen, die optreedt als ambassadeur van het evenement.


Interessant evenement

Raadslid Sanneke Vermeulen noemt het EK parasporten een interessant evenement voor Roosendaal. “De VVD pleit ervoor om meer sportevenementen naar de regio West-Brabant te halen, bij voorkeur naar Roosendaal. Dit draagt bij aan de motivatie om te gaan sporten en verbroedert de samenleving.” Daarom vraagt ze aan het college of er plannen bestaan om – bijvoorbeeld samen met andere West-Brabantse gemeenten – het toernooi naar deze regio te halen.


Bronzen medaille

Sanneke Vermeulen weet als geen ander waar het over gaat. De 28-jarige Roosendaalse won op de Paralympische Spelen in 2008 in Peking als eerste Nederlandse Paralympische judoka een bronzen medaille. Ook werd Vermeulen Europees Kampioen in dat jaar voor judoka’s met een visuele beperking. In 2018 werd Sanneke verkozen tot VVD-gemeenteraadslid in haar woonplaats. Nu staat ze op de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 57.


Maatwerk

Steeds heeft ze zich ingezet voor sport voor mensen met een beperking. Ze is ambassadeur van diverse initiatieven op dit gebied. "Voor deze doelgroep is het niet altijd duidelijk en zichtbaar welke sporten mogelijk zijn, aangezien een beperking om maatwerk vraagt”, stelt Vermeulen. "De één heeft weinig tot geen aanpassingen nodig, voor de ander geldt dat sport slechts kan worden bedreven met behulp van bij voorbeeld een rolstoel. Het is dan ook erg belangrijk dat juist een evenement waarin parasporten worden beoefend wordt gepromoot en deze doelgroep gemotiveerd wordt om te gaan sporten.”[n]