VVN afdeling Roosendaal heeft een nieuwe voorzitter

ROOSENDAAL - De nieuwe voorzitter van Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal is Eddy Matthijssen. Hij neemt de voorzittershamer over van Patrick Peeters die 25 jaar actief was voor Veilig Verkeer Nederland. Het was februari 1996 toen Patrick bij VVN in het afdelingsbestuur kwam. Hij was destijds ook verkeersouder van basisschool de Cortendijck in Roosendaal.


In 2002 is Patrick voorzitter geworden van de plaatselijke VVN-afdeling. In de loop van deze jaren is er in het verkeer het nodige veranderd.

Denk aan verkeersregels, verkeerseducatie, inrichting van straten, maar ook de mentaliteit van sommige weggebruikers. Het gedrag van sommige weggebruikers zorgt voor onrust in het verkeer en veroorzaken vaak onnodige ongevallen.

Met projecten wordt aandacht gevraagd voor verschillende projecten zoals voor snelheid in een 30 km gebied, voor de scholen zijn weer begonnen, fietsverlichting, ect.

Veilig verkeer Nederland afdeling Roosendaal organiseert jaarlijks het theoretisch en praktisch verkeersexamen en het Roosendaals Verkeersdoolhof voor de leerlingen in groep 7. Daarnaast wordt jaarlijks een opfriscursus voor rijbewijsbezitters georganiseerd. Gevraagd en ongevraagd wordt advies gegeven aan de gemeente en overige organisaties of burgers.

Veel bereikt, maar nog veel te doen. Vandaar dat VVN afdeling Roosendaal op zoek is naar mensen die daarbij kunnen helpen. Dit kan als vrijwilliger bij de organisatie en/of uitvoering van activiteiten of als bestuurslid van de afdeling. Heeft u tijd en vindt u verkeersveiligheid ook belangrijk, dan kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen: secretariaatvvnroosendaal@gmail.com.[n]