Camera’s bij Passerelle hebben positieve werking

ROOSENDAAL - Vandalisme bij de Passerelle in Roosendaal is flink afgenomen sinds er camera’s zijn opgehangen. Dat meldt de gemeente Roosendaal op vragen van CDA en VLP.


Op 17 januari 2020 zijn er zes camera’s opgehangen op en rondom de Passerelle om vernielingen te voorkomen. Onder andere het vernielen van de ruiten en het aanbrengen van graffiti is de afgelopen tijd flink afgenomen, laat de gemeente weten.

Vorig jaar stelden de fracties van het CDA en de VLP ook vragen over de veiligheid rondom de Passerelle. “Bij een laatste bezoek aan de Passerelle zien we dat ook de vuurwerkschade niet voorbij is gegaan aan de spoorbrug, eveneens zijn liftknopjes van een van de liften nog steeds niet gerepareerd of alweer beschadigd. Passanten geven aan dat er ook nog steeds brommers over de Passerelleschieten, via de liften”, stellen Arwen van Gestel en Sebastiaan Hamans.


Gemeente positief
over plaatsing
van camera’s


Zij wilden dan ook weten hoe het er op dit moment voorstaat. De gemeente is positief over de plaatsing van de camera's, maar er is nog wel werk aan de winkel. Daarom gaat een HBO-studente Integrale Veiligheidskunde binnenkort, tijdens haar stage, aan de slag met de vraag: ‘Hoe bevorderen wij de sociale veiligheid op en nabij de Passerelle'. "Voorkomen van vandalisme is onderdeel van haar opdracht”, aldus de gemeente.[n]