Via een online bijeenkomst werd de winnaar bekendgemaakt.
Via een online bijeenkomst werd de winnaar bekendgemaakt. Foto:

Roeltje Lodewijks mooiste tekening Sjors Sportief/Creatief

ROOSENDAAL - Groep 5 van basisschool De Saffier in Roosendaal werd maandagochtend verrast met een hele speciale bijeenkomst. Tijdens een speciale Zoom-meeting werd het eerste Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje uitgereikt aan Roeltje Lodewijks. Zij maakte van alle kinderen in Roosendaal de mooiste tekening en daarom prijkt haar afbeelding dit jaar op de voorkant van het boekje.


Normaal gesproken wordt het eerste Sjors Sportief/Sjors Creatief-boekje uitgereikt aan de winnares van de tekenwedstrijd, maar vanwege de coronamaatregelen ging dat dit jaar iets anders. Twee leerlingen van de opleiding Sportkunde hebben, samen met SSNB, een online bijeenkomst in elkaar gezet om de kinderen alsnog te verrassen. Het boekje van Sjors Sportief en Sjors Creatief telt 122-pagina’s en staat boordevol activiteiten die de kinderen een keer kunnen uitproberen. “Wat hopen jullie dat er allemaal instaat?”, vroeg Roosmarijn.
De reacties waren uiteenlopend. Van turnen en voetbal tot graffiti spuiten, boksen en schilderen.
“Dan hebben jullie geluk, want dat staat er allemaal in!”


Bekendmaking
Maar, voor de kinderen een leuke activiteit uit konden kiezen, was er eerst een sportmomentje én een activiteit om even creatief bezig te zijn. En dat allemaal digitaal.
“En nu zullen we jullie niet langer in spanning houden. Mag ik een tromgeroffel?” Terwijl de kinderen met hun voeten op de grond stampen en met de handen op de tafeltjes trommelen is het de eer aan student Xander om de winnaar bekend te maken: Roeltje Lodewijks.


Inschrijven activiteiten
“Jij hebt verschillende prijzen gewonnen!” Zo mag Roeltje één gymles naar keuze uitkiezen én ze mag ook een muziekles uitkiezen. “Die les gaan we alleen doen wat jij leuk vindt”, beloven ze.
En, als kers op de taart, mag de hele klas (zodra het weer mag) een keer gaan discozwemmen bij zwembad De Stok. Luid gejuich klinkt op vanuit de klas.
“Vanaf woensdag 10 februari om 16.00 uur kunnen jullie je allemaal inschrijven voor de activiteiten van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Wees er snel bij, want vol = vol.”

Inschrijven voor de activiteiten kan via:
www.sjorssportief.nl