Joost met zijn kinderboek Tido & Lali
Joost met zijn kinderboek Tido & Lali Foto:

Roosendaalse alleskunner schrijft kinderboek: Tido & Lali

ROOSENDAAL - De Roosendaalse alleskunner Joost van Ekeren heeft afgelopen week het kinderboek Tido & Lali - Speeltuin Naar De Maan gelanceerd. Het is zijn eerste kinderboek met een betoverend verhaal en bijbehorende muziek.


Joost van Ekeren zou je een culturele duizendpoot kunnen noemen.

De 38-jarige alleskunner uit Noord-Brabant maakt videoclips en timmert tevens aan de weg als muzikant van zowel serieuze als feestelijke muziek. Die liefde voor muziek komt ook terug in Tido & Lali. Kinderen kunnen via de bijbehorende website het themanummer beluisteren, dat Van Ekeren zelf heeft geschreven en gecomponeerd.

Samen met de prachtige illustraties van Sanne Miltenburg krijgen kinderen een unieke audiovisuele ervaring voorgeschoteld.


Liefde en vriendschap

Tido & Lali is daarmee een prachtig kinderboek met vrolijke, behapbare teksten en kleurrijke tekeningen. “Ik heb zelf een hele goede band met mijn hond”, aldus de schrijver van het boek. “Mijn hond kan ook enorm goed met kinderen omgaan – dat merk ik telkens weer wanneer ik er mee over straat loop. De liefde en vriendschap tussen een hond en zijn baasje is van alle leeftijden en wilde ik centraal laten staan in dit verhaal.”


Adoptieouders

Van Ekeren is zelf geadopteerd op jonge leeftijd vanuit Sri Lanka. Dat heeft hem ertoe gezet hoofdpersonage Tido ook adoptieouders te geven. Dit wordt uitgebeeld in de illustraties, maar komt niet direct terug in het verhaal, waardoor kinderen op subtiele wijze kennismaken met adoptie. De setting van de betoverde speeltuin houdt het daarnaast binnen de belevingswereld van kinderen.


Bestellen

Tido & Lali is voor kinderen vanaf 3 jaar en is landelijk verkrijgbaar. Het boek kan bij de meeste boekwinkels besteld worden, maar kan ook online besteld worden via hetleeskasteel.nl.


Betoverend
Tido en zijn hondje Lali zijn de allerbeste vriendjes. Samen spelen ze graag buiten en beleven ze veel avonturen. Deze keer ontdekken ze een betoverde speeltuin met bijzondere speeltoestellen, waardoor ze op een magische wijze naar de maan reizen.[n]