Bagiy van der Leemputte - De Plezierige Presentator.
Bagiy van der Leemputte - De Plezierige Presentator.

De Roosendaalse helden te zien bij De Kring

ROOSENDAAL - De Roosendaalse helden. Een expositie waar de 50 helden van Roosendaal te zien zijn: De heldenketting. Vanaf 25 april te bekijken bij De Kring in Roosendaal!


Het Zuidelijk Toneel startte het project ‘De heldenketting’ in de steden Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda, Helmond en Roosendaal. Tijdens dit project ging Roosendaal op zoek naar 50 helden die vervolgens geportretteerd werden door onze lokale kunstenares Isa de Jong. Hierdoor ontstond er een expositie van 50 helden: de heldenketting. Benieuwd wie er verkozen zijn als Roosendaalse held? Kom dan snel langs om dit te bekijken! Wij spraken onlangs met twee helden uit de heldenketting.


Bagiyo van der Leemputte - De Plezierige Presentator

Bagiyo is van huis uit leraar Nederlands, maar is zich van jongs af aan steeds meer aan het specialiseren op het gebied van presenteren en presentatietechnieken. Bagiyo heeft onder andere de Nationale Jeugdronde, het volleybaltoernooi in Roosendaal, de Draai van de Kaai en de Roosendaal Business Award gepresenteerd. “Mijn inspiratie is Henny Huisman, Ron Brandsteder en André van Duin. Zij presenteren op een hele plezierige en huiselijke manier. Door veel naar hen te kijken heb ik dit ook geleerd. Ik zoek een balans tussen het ouderwets presenteren en het ‘nieuwerwets’ presenteren.”


Eddy Hears – De Theater Pater

Eddy heeft altijd in het onderwijs gezeten, maar is vanaf 2016 gepensioneerd. “Toen ik mocht stoppen met werken, kon ik eindelijk de dingen doen die ik echt leuk vind. Ik ben nu geloof ik fulltime vrijwilliger”. Maar wat maakt Eddy nou de theater pater van Roosendaal? Eddy doet ontzettend veel dingen in het theater. In 1984 is hij begonnen met toneellessen nemen en speelde hij in theaterstukken. Later is hij ook begonnen met het regisseren van stukken en dat doet hij nu nog steeds. De stukken waar hij het meest trots op is zijn onder andere ‘De wijze kater’ van Herman Heijermans en ‘De muizenval’ van Agatha Christie. Toen er aan Eddy werd gevraagd waar de foto van hem moest worden gemaakt, zei hij gelijk: “Dat moet bij De Kring zijn”.

Alle helden worden geëxposeerd in en rondom de Kring. De expositie is vanaf buiten te bewonderen. Neem een kijkje vanaf 25 april.[n]