‘Dorpen worden niet vergeten in promotie Roosendaal'

ROOSENDAAL - “De dorpen worden zeker niet vergeten.” Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de VLP-fractie. Onlangs lanceerde Citymarketing Roosendaal een eerste korte promofilm, maar daarin was geen enkel beeld te zien vanuit de dorpen en dat stuitte tegen het verkeerde been bij Eric de Regt.

“De VLP constateert dat het promoten van de gemeente zich de laatste tijd wel erg focust op enkel de stad en dat de dorpen letterlijk op afstand staan. In een recente promofilm geen beeld of geluid vanuit de 5 dorpen. Wij vinden dit een kwalijke zaak en hebben dit helaas al vaker gesignaleerd”, aldus De Regt.

Hij wilde dan ook weten waarom in deze film geen teksten, beelden of quotes van inwoners uit de dorpen zijn meegenomen?


Meerjarige campagne

De gemeente laat nu weten dat het gaat om een meerjarige campagne, waarbij het verhaal van de gemeente Roosendaal wordt verteld.


Met verhalen wordt het imago van de gemeente versterkt


“Dit verhaal is het verhaal van alle Roosendalers, van bezoekers aan onze gemeente, van ondernemers, hun werknemers, studenten kortom iedereen die bijdraagt aan onze gemeente. Met deze verhalen van en uit de stad en haar dorpen wordt het imago van de gemeente versterkt zodat meer mensen de stad Roosendaal en haar dorpen weten te vinden om er te wonen, te werken, een bedrijf te starten, te studeren of te bezoeken.”


Films

Deze eerste film is dan ook het begin van de campagne. “Er volgen ook nog een aantal korte films die meer specifiek gericht zijn op de doelgroepen: bewoners, bezoekers en bedrijven en talenten. Kortom, de campagne is pas net van start, er volgt nog veel meer en de dorpen worden zeker niet vergeten.”[n]