De Goede Herder wordt ontmoetingscentrum Langdonk

ROOSENDAAL - De Sint Norbertusparochie en WijZijn Traversegroep hebben afgelopen week een overeenkomst ondertekend voor het gebruik van De Goede Herder als ontmoetingscentrum. De Goede Herder is eigendom van de Sint Norbertusparochie, maar is sinds 2016 aan de eredienst onttrokken en wordt sindsdien soms verhuurd.


De parochie en WijZijn Traversegroep sloten in december al een overeenkomst voor een drietal maanden, om de jongeren in de wijk een plek te geven om elkaar te kunnen ontmoeten en de talentontwikkeling te bevorderen. Door de Goede Herder weer een gebruiksfunctie te geven is het gebouw minder gevoelig voor vandalisme. Ook de gemeente Roosendaal ondersteunt dit initiatief.


WijZijn Traversegroep gaat de Goede Herder voor de komende twee jaar huren van de Sint Norbertusparochie en gebruiken als ontmoetingscentrum in de Wijk Langdonk. Het is de bedoeling de Goede Herder te gebruiken voor maatschappelijke doelen, om alle inwoners uit de wijk een plek te geven, te laten meedoen, elkaar te ontmoeten, zich te ontwikkelen en hun zelfredzaamheid te bevorderen. Alle inwoners van Langdonk zijn welkom om er een kopje koffie te drinken.


WijZijn Traversegroep is een brede organisatie voor maatschappelijk welzijn en de opbouwwerker, jongerenwerker en maatschappelijk werker zijn actief in het gebiedsnetwerk. Lianne Ribbens, gebiedsmanager WijZijn Traversegroep: “We kijken er naar uit om inwoners te ontmoeten in de Goede Herder en samen met hen het gebouw een ontmoetingsplek voor jong en oud te laten zijn”.

Er zijn afspraken gemaakt dat WijZijn Traversegroep met respect met het voormalige kerkgebouw zal omgaan. “Wij zijn blij dat de Goede Herder nu verhuurd wordt en gebruikt gaat worden door een maatschappelijke organisatie als WijZijn. De kerk was een ontmoetingsplek en het is mooi dat deze nu opnieuw als ontmoetingscentrum voor de wijk wordt gebruikt”, aldus vicevoorzitter Kees Maas van de parochie.


De komende periode houden wij u op de hoogte van de voortgang met betrekking tot ingebruikname. [n]