Afbeelding
Foto: Christian Traets

Prijzen uitgereikt aan winnaars Heel Roosendaal Kookt

ROOSENDAAL - De winnaars van Heel Roosendaal Kookt zijn bekend. Het zijn er maar liefst 28 geworden. Afgelopen zaterdag werd een deel van hen, geheel coronaproof, in het zonnetje gezet. Dat gebeurde onder andere bij Bijzonder Vers in Nispen, maar ook bij Boer, winkel op het land in Roosendaal.


Jongeren die nu vooral thuiszitten en zich vervelen toch uitdagen om in beweging te komen. Dat was in het kort het idee achter ‘Heel Roosendaal Kookt’. Een initiatief van Meike van Wezel die het evenement organiseerde vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Op 12 februari ging het project officieel van start. De deelnemers kregen vier weken achter elkaar een opdracht. “Het begint met het maken van een soepje, vervolgens een voorgerecht, dan een hoofdgerecht en een toetje”, legde Meike al uit.

Iedere week werden de 150 deelnemers gevraagd om foto’s en een filmpje te maken van het gerecht. “Het proeven van de soepen is niet mogelijk, maar op basis van de ingrediënten en hoe het soepje eruit ziet, gaat de jury een oordeel vellen.” Die jury bestond uit acht verschillende chefkoks van Roosendaalse horecazaken, zoals bijvoorbeeld Lente, Het Hooihuis en De Moriaan.

Omdat er zoveel lekkere en mooie inzendingen waren, was het een lastige keuze voor de juryleden. Daarom werd uiteindelijk besloten om meerdere prijzen uit te reiken.

“We hebben 28 winnaars uitgekozen”, vertelt Meike. De zes jongeren tussen de 13 en 18 jaar die zaterdag hun prijs in ontvangst mochten nemen in Nispen kregen een waardebon voor een BBQ-workshop.

“En zo zijn er nog veel meer prijzen, zoals meekoken met een chefkok of een eigen gerechtje op de menukaart”, aldus Van Wezel.[n]