Afbeelding
Foto: Corine Roks

Woonzorgcentrum De Snip is klaar

ROOSENDAAL - Op historische grond in de wijk Burgerhout werd vrijdagochtend een splinternieuw woonzorgcentrum opgeleverd. Dit gebeurde door het planten van een magnolia, een klus die door directeur van Koninvest Vastgoed, Joost Konings, en wethouder Welzijn en Thuiszorg, Inge Raaijmakers, werd geklaard. Tijdens het spitten mocht een buitje confetti niet ontbreken. Het wooncomplex telt 59 luxe huur- appartementen, en is vernoemd naar een zeldzame vogel die graag vertoefd op veengrond; De Snip.

DOOR CORINE ROKS


“In totaal telt het woonzorgcentrum 59 appartementen. Bewoners kunnen een beroep doen op de basiszorg van Thuiszorg West- Brabant (TWB). Denk hierbij aan het aanbieden van maaltijden en het verzorgen van de was. Medewerkers van TWB zijn in het gebouw aanwezig. En hebben de senioren behoefte aan meer zorg, dan kan deze makkelijk worden opgeschaald”, geeft Konings uitleg.


Sociale cohesie

Het gebouw telt naast de 18 driekamer- en 41 tweekamer appartementen een gezamenlijke woonkamer met keuken, ruimte voor fysiotherapie en zelfs twee hotelkamers. “voor het geval bezoekers blijven logeren. De gezamenlijke ruimtes bevorderen de sociale cohesie”, aldus Joost Konings. “Zelfstandig wonen met het comfort van basiszorg, een woonvorm die aan populariteit wint, zeker nu senioren zo lang mogelijk zelfstandig blijven”, vult hij aan. Een deel van de appartementen vallen onder de sociale huurgrens. Het complex heeft aan de achterzijde een ruime parkeerplaats en een grote tuin met jeu de boulesbaan. Voor natuurliefhebbers biedt het naastgelegen groene park uitkomst.


Inpandig

De Snip is het tweede project in het seniorensegment dat Koninvest heeft gerealiseerd. Het eerste, de Corneliusflat, waarbij een kantorencomplex werd getransformeerd naar senioren appartementen, beviel zo goed, dat een tweede als vanzelfsprekend zou volgen. “De lijntjes tussen de bewoners van De Snip en de medewerkers van de zorg zijn heel kort omdat de zorg hier inpandig is”, geeft Konings aan.


'Burgerhout is
een wijk waar
mensen graag
wonen'


Ooit was het gebied rondom De Snip veengebied, eeuwen later werd hier, op de hoek van de Doctor Schaepmanlaan en de Van Gilselaan, een meisjesschool gebouwd als onderdeel van het naburige klooster. Na de sloop van deze school bood het ruimte aan het Abbeyfieldhuis dat later verhuisde en zodoende ook aan de sloophamer werd overgeleverd. Jaren heeft het terrein braakgelegen, als gevolg van de recessie in de bouw.


Statig

Wethouder Raaijmakers over de nieuwe invulling: "De belangstelling voor een zorgwooncomplex op deze locatie was en is groot. Alle appartementen waren in no-time verhuurd. Opvallend detail: veel toekomstige bewoners komen al uit deze wijk. Burgerhout staat van oudsher te boek als een statige wijk waar mensen graag wonen”. Het complex kwam vlot van de grond. Aannemer Edwin Haast van Leanbouw hierover: " de eerste paal werd op 25 juni geboord, we hebben geen tegenslagen gehad”. Een mooi stukje Roosendaal met een verhaal, de snip is terug van weggeweest. [n]