Tolbergse Schuurkapel, een bijzondere locatie.
Tolbergse Schuurkapel, een bijzondere locatie. Foto:

Maria extra centraal in Tolbergse Schuurkapel

ROOSENDAAL - De meimaand is vanouds de Mariamaand. Verspreid over het hele land wordt er traditiegetrouw, extra aandacht besteed aan Maria. Vandaag brengen we de Tolbergse Schuurkapel in Roosendaal onder de aandacht die toegewijd is aan Maria.


Zodra men aan de Damastberg in de wijk Tolberg de toegang tot de kapel via het hek bereikt, waant men zich onmiddellijk in een groene oase van rust.

Wanneer men gezeten in de boomgaard op het bankje de ogen sluit, hoort men aan de ene kant de vrolijke stemmetjes van de kinderen van het Kinderdagverblijf en aan de andere kant in de verte de geluiden, komende vanuit de bedrijvigheid in het Tolbergcentrum.

Juist dat contrast tussen de stilte en de levendigheid in de wijk Tolberg, maakt deze locatie van de Tolbergse Schuurkapel zo bijzonder.

Men zal bij de bouw van de langgevelboerderij in 1870 gelegen naast de Vlaamse schuur, niet bevroed hebben hoe uniek deze plaats van ‘ontmoeting’ heden ten dage is.


'Iedereen is welkom voor een moment van rust'


Schuurkapel en Dagkapel

Sinds de inzegening van de Schuurkapel en Dagkapel op 28 mei 1999 door de toenmalige Bisschop van Breda Mgr. M. Muskens, hebben heel wat mensen de weg gevonden naar Maria.

Dagelijks kan men tussen 09.30 uur tot 15.30 uur een bezoek brengen aan de Dagkapel voor het aansteken van een kaarsje bij het beeld van Maria of voor een moment van rust.

Vermoedelijk als gevolg van het coronavirus, is het bezoeken van de Dagkapel aanzienlijk toegenomen.

Even een ommetje maken in deze tijd en toch met een doel. Het betekent heel veel.


Dagelijks geopend

De Dagkapel is dagelijks geopend tussen 09.30 uur en 15.30 uur. Nu de meimaand zich weer aankondigt is zoals altijd iedereen van harte welkom voor een moment van rust in de Dagkapel. Voor de vele fietsers en wandelaars in deze tijd van het jaar maar zeker ook voor iedereen die nieuwsgierig geworden is naar deze Dagkapel luidt het advies, kom binnen. U bent van harte welkom![n]