Vrijwilligers zetten zich 2 dagen in voor NLdoet

ROOSENDAAL - Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.


NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.


Aandacht

Marloes Otte van Roosendaal voor Elkaar vertelt: “Als vrijwilligerscentrale geven wij graag aandacht aan dergelijke vrijwilligersinitiatieven. Het is tenslotte een laagdrempelige manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk òf een keer iets heel anders te doen, dan je normale vrijwilligerswerk.


Interessante klussen

Er zijn in de gemeente Roosendaal al interessante klussen aangemeld, als voorbeeld noemen we het opknappen van de molen in Wouw of meehelpen bij de restauratie van een historische trein in Roosendaal. Niet alledaagse dingen en dus daarom weer eens wat anders! En zo zijn er nog meer leuke activiteiten te doen deze 2 dagen.


Promotie

Roosendaal voor Elkaar zet zich in voor een stukje promotie en vrijwilligerswerving voor deze dagen.

Op onze website is dan ook een korte link naar alle NLdoet-activiteiten in de gemeente Roosendaal. Zie hiervoor www.roosendaalvoorelkaar.nl/nldoet. Aanmelden gaat ook via deze site of via www.nldoet.nl.”


Corona

NLdoet is i.v.m. het coronavirus verplaatst van maart naar het weekend van 28 en 29 mei.

Ook op anderhalve meter afstand zijn er leuke en veilige activiteiten die je kunt uitvoeren, zoals uiteraard klussen in de buitenlucht. Deze zien we dan ook vooral dit jaar aangeboden worden.

Natuurlijk duimen we extra voor mooi weer!


'In één weekend kunnen we een hoop mensen blij maken'


Activiteit aanmelden

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen en voedselbanken krijgen hiermee een mooie kans om een grote klus te klaren, hun organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven! Er is een financiële bijdrage via het Oranje Fonds eventueel op te vragen en in ieder geval is een promotiepakket verkrijgbaar.


We doen zelf ook mee

Marloes: “Zelf steken we natuurlijk óók de handen uit de mouwen."

Roosendaal voor Elkaar wordt beheerd door Stichting Social Klus, die zich normaal al o.a. inzet voor praktische ondersteuning aan inwoners met bijvoorbeeld tuinen, klussen, verhuizingen e.d..


Wachtlijst bijwerken

We gebruiken deze 2 dagen vooral om de door corona opgelopen wachtlijst bij te werken. Mensen hebben helaas een tijd moeten wachten voor we bijvoorbeeld hun tuin netjes konden maken of een schilderklus konden doen. En nu zouden we in 1 weekend een hoop mensen blij kunnen maken!


Klus mee

We nodigen dan ook geïnteresseerden van harte uit met ons een dagje mee te klussen en we maken er uiteraard 2 gezellige dagen van!”[n]