Afbeelding
Foto:

Halve Marathon van Roosendaal gaat virtueel

ROOSENDAAL - De Halve Marathon van Roosendaal gaat dit jaar wél door, maar op een andere manier dan we gewend zijn. De hardloopwedstrijd staat gepland voor 27 juni, maar vanwege de huidige coronamaatregelen wordt er gewerkt aan een mooi alternatief.

De hardlopers kunnen zich gaan voorbereiden op de 4 Engelse Mijl, de 10 kilometer én de halve marathon, want er wordt een virtuele run georganiseerd. In de week van 21 tot en met 27 juni kunnen deelnemers individueel én virtueel de door hen gekozen afstand gaan lopen. Dat mag op een zelfbedacht parcours. “Maar, we zijn druk bezig om voor hen al een route uit te zetten, zodat deelnemers niet zelf hoeven te bedenken hoe ze gaan lopen”, vertelt voorzitter Edward Heijnemans.

Deelnemers kunnen gedurende de week met een speciaal ontwikkelde app op ieder gewenst tijdstip de route lopen en de eindtijd wordt doorgespeeld naar de organisatie. Het hoogtepunt ligt op zondag 27 juni, waarbij op die dag de virtuele versie op een aantal punten wordt aangekleed.

Denk aan digitale schermen langs de route, een officiële start/finishboog en fotografen. Doordat er op diverse dagen gelopen wordt en de routes verschillend zijn zal er dit jaar geen officiële tijdswinnaar zijn. Zijn er dan helemaal geen winnaars? Zeker wel. De winnaars van deze editie zullen via een loterij gekozen worden.

“Alle onderdelen doen mee, behalve de Kidsrun”, vertelt Heijnemans. “We hebben daarvoor overleg gehad met de scholen, maar die willen we niet extra belasten in deze tijd.”

De onderdelen die dus wel meedoen zijn: wandelen, nordic walking, de 4 Engelse Mijl, de 10 kilometer en de halve marathon.

“En we werken nog aan een bedrijvenloop voor teams van vier deelnemers.”


Informatie

Wie mee wil doen met de virtuele run, moet zeker de website en socials van de Halve Marathon in de gaten houden. Inschrijven kan namelijk vanaf 1 mei. “Deelnemers krijgen ook dit jaar een medaille en we hebben zelfs speciale shirts voor deze editie.”

De organisatie werkt met veel enthousiasme aan de editie van 2021 om voor alle wandelaars en hardlopers een veilig en geslaagd evenement te kunnen neerzetten.[n]