Sint Jan.
Sint Jan. Foto: Toni Raats

Carillonklanken St. Jan
herdenking en bevrijding

ROOSENDAAL - De laagste klok uit het 55 jarige carillon van de St. Jan te Roosendaal heeft niet voor niets de tekst: "nu de vijand is verslagen, luid ik weer mijn levensdagen”. Daarmee geeft die klok aan een teken te willen zijn van herdenken en vieren rondom vrijheid.


Een thema wat Roosendaal, maar ook de wereld om ons heen op veel manieren bezig houdt.
Daarom zal die laagste klok dit keer extra vaak klinken als basis voor het carillon.
Met herkenbare melodieën uit oude tijden en onze actuele tijd wil het carillon dit thema in klanken van muziek tot uitdrukking brengen.


Dinsdag 4 mei
Toni Raats speelt op 4 mei na de dodenherdenking van 20.30-21.15 uur vanaf de St. Janstoren stemmige bijpassende muziek.


Woensdag 5 mei
Op 5 mei zal er een feestelijke carillonbespeling zijn vanaf 14.00 uur. De bespelingen zijn rondom de toren, Tongerloplein, Emile van Loonpark op een veilige manier te beluisteren.


Sfeer
De openstelling van de terrassen geven hierbij nog een extra mooie en weer levendige sfeer in het centrum. Daarmee wordt het gelijk ook een beginsignaal voor een vrijer leven in Roosendaal. En wie weet doet naast de klok, een kop koffie, ijsje of een bel bier ook weer wonderen.
Zeker als de nog geldige corona maatregelen daarbij worden gerespecteerd zodat we ook binnen de beperkingen vrij leren te zijn.[n]