Wereldwinkel Roosendaal: We gaan open!

ROOSENDAAL - Het is 21 april 2021, en op 20 april hebben we gehoord, dat ook de niet-essentiële winkels op woensdag 28 april weer open zouden kunnen, als de cijfers het toelaten. Je kunt erover twisten of de Wereldwinkel een niet-essentiële winkel is, het gaat immers niet goed in de derdewereldlanden.


Kijk maar naar de cijfers op het gebied van corona in Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen. Om over het aantal vaccins in die landen nog maar te zwijgen. Een product in de Wereldwinkel kopen, dat ten goede komt aan de mensen daar.

De Wereldwinkel Roosendaal is vier en een halve maand gesloten geweest en alleen via de mail of telefoon zijn bestellingen gedaan. Aangezien de wereldwinkel louter door vrijwilligers wordt gerund was het ondoenlijk om elke dag in de winkel te zijn voor eventuele afspraken. Onze omzet van het eerste kwartaal 2021 is heel veel lager dan de omzet van het eerste kwartaal 2019! Dus u begrijpt wel dat de Wereldwinkel Roosendaal in zwaar weer verkeert.

Een Toekenning Vaste Lasten (TVL) als ondersteuning kregen we in het 4e kwartaal 2020 niet van de Rijksoverheid. Voor het 1e kwartaal 2021 moeten we nog maar afwachten of we daarvoor in aanmerking komen. Ook de gemeente steunt ons niet, “omdat er dan een precedent geschapen zou worden”. Maar de Wereldwinkel is wel een heel bijzondere winkel, zonder commercieel oogmerk, werkend met louter vrijwilligers, maar wel een winkel met even hoge vaste lasten als commerciële winkels.

Alleen onze verhuurder verlaagde (uit zichzelf) onze huur. Waarvoor hulde!


Tullepetaone sleutelhanger/lepeltjes
We gaan weer open en zullen onverminderd ons best doen om voor de mensen in de derde wereld een klein verschil te maken. Een extra etalage hebben we weer in de Passage; kijk daar eens naar binnen voor een mooi cadeau. Of kom langs in de winkel.

Voor de Roosendalers, die helaas geen carnaval konden vieren, hebben we wel iets leuks om de lockdown te openen. Namelijk een Tullepetaone-sleutelhanger. Daar kan het slot mee geopend worden! En ook nog Tullepetaone-lepeltjes voor bij de koffie op het weer geopende terras.

Wereldwinkel Roosendaal, Nieuwe Markt 60, 4701 HK Roosendaal, tel 0165-559434, wereldwinkelroosendaal@gmail.com; www.facebook.com/wereldwinkelroosendaal;
www.wereldwinkelroosendaal.nl[n]