Moderne Appartementen Roosendaalsestraat


Lezerspost

ROOSENDAAL - Er zijn plannen om luxe moderne appartementen te bouwen in de Roosendaalsestraat ter hoogte van nr. 24. De aannemer is reeds begonnen met het slopen van de oude panden. De Roosendaalsestraat is een rustig karakteristiek straatje met vele oude statige panden met oude witte gevels. Wit bepleisterde gevels, uitgebalanceerde symetrie, verticale hoge ramen omlijst met gepleisterde ornamenten, brede goten met fraai bewerkte friesen en toegevoegde ornamenten.

De trend voor deze straten, Roosendaalsestraat, Bergsestraat en Markt zal worden om zoveel als mogelijk deze oude straatbeelden te behouden.

Om voor de nieuw te bouwen appartementen een in het straatbeeld passende voorgevel te bouwen is niet zo'n bijzonder moeilijke opgave.

Het is onbegrijpelijk dat een architect dit ontwerp hier wil toepassen en ook onbegrijpelijk dat de commissie Beeld en Kwaliteit (welstandscommissie) dit ontwerp heeft goedgekeurd.
Zaten zij te slapen of kennen ze het beeld van deze straat niet?

Graag wil ik aannemer Marqant en zijn architect uitdagen hier een nieuwe voorgevel te ontwerpen en voor te leggen bij de gemeente Roosendaal.
Deze zouden er vele Wouwenaren, hun nazaten en bezoekers van Wouw een groot plezier mee doen.

Piet van Meel, Landeweel 21, Wouw.[n]