Amnesty International schrijfactie voor Mikhail Iosilevich

ROOSENDAAL - Schrijfactie Rusland: stop de vervolging van Mikhail Iosilevich. Activist Mikhail Iosilevich uit Rusland kan zes jaar celstraf krijgen omdat hij volgens de autoriteiten zijn café ter beschikking stelde aan een 'ongewenste' organisatie. Hij wordt aangepakt vanwege zijn inzet voor vrijheid van meningsuiting en demonstratievrijheid.


De overheid opende in oktober 2020 een strafzak tegen hem omdat hij zijn café beschikbaar gesteld aan de 'ongewenste organisatie' Open Russia, voor een training van verkiezingswaarnemers. Volgens Ioslevich is dit onjuist en werd de training gehouden door een andere organisatie, de verkiezingswaakhond Golos. Hij zegt dat er geen bewijs is voor zijn betrokkenheid bij Open Russia. 'Ongewenste organisaties' vormen volgens de Russische overheid een bedreiging voor de staat.
Sinds 2015 wordt de wet op de 'ongewenste organisaties' gebruikt om vooral buitenlandse organisaties die Russische maatschappelijke bewegingen en organisaties steunen te verbieden. De autoriteiten proberen zo onafhankelijke organisaties het werken onmogelijk te maken.


Brief schrijven
Schrijf vóór 1 juni 2021 een Engelse brief naar Head of the Investigative Directorate, Airat Saetovich Akhmedshin,Investigative Committee, Nizhnii Novogorod region, Ul. Marshala Vronkova 22a, Nizhnii Novogorad 603950, Russian Federation, een Nederlandse brief naar de Ambassade van de Russische Federatie. H.E. de heer Alexander Vasilievich Shulgin, Andries Blickerweg 2, 2517 JP Den Haag, e-mail: rusembassynl@mid.ru.
Roep hen op om te stoppen met de vervolging van Mikhail Iosilevich.


Voorbeeldbrief
U kunt ook een voorbeeldbrief opvragen bij Addie Merkx, Fatimalaan 25. 4702 GP Roosendaal, tel. 0165 391488, e-mail: merkx082.1@kpnmail.nl.

Indien u zich aanmeldt als lid van de schrijfgroep van Amnesty ontvangt u iedere maand automatisch een voorbeeldbrief.
Meer informatie vindt u op:
www.amnestyroosendaal.nl[n]