Vrijwilliger en hulpvrager zijn de papieren aan het ordenen.
Vrijwilliger en hulpvrager zijn de papieren aan het ordenen. Foto: Humanitas

Eén loket voor alle inwoners voor hulp bij geldzorgen

ROOSENDAAL - Geldzorgen heeft iedereen wel eens. Het is gewoon, ook al praten we er niet vaak over. Wanneer je last krijgt van je zorgen (bijvoorbeeld wat slechter slapen, hoofdpijn, sneller geïrriteerd, rekeningen die je (tijdelijk) niet kunt betalen) schakel dan hulp in. Dat kan een familielid of vriend(in) zijn óf een vrijwilliger via het Thuisadministratieloket.

Thuisadministratieloket

Binnen de gemeente Roosendaal is er één loket gekomen voor vragen omtrent administratie, financiën, geld(zorgen). Alle inwoners kunnen er terecht, ook als je geen schulden hebt. Dus twijfel je ergens over, heb je een vraag of is iets onduidelijk? Heb je een brief/formulier waar je geen raad mee weet? Stapelen de enveloppen zich op? Vind je het lastig om je administratie te ordenen? Geef je meer geld uit dan er binnenkomt? Op www.thuisadministratieloket.nl kun jij je heel eenvoudig aanmelden. Daarna wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken.


Geen kosten

Voor deze ondersteuning hoef je zelf niets te betalen. De vrijwilliger die je helpt is opgeleid en er zijn diverse mogelijkheden voor verdere hulp als dat nodig is. Dat is het mooie van dit loket.


Samen werken

WijZijn Traverse Groep en Humanitas werken samen voor het Thuisadministratieloket. De inwoners van de gemeente Roosendaal staan daarbij centraal.


Wist je dat?

- één op de vijf huishoudens met geldzorgen te maken heeft, dus ook in jouw straat;

- het gemiddeld vijf jaar duurt voordat hulp gevraagd wordt;

- je IQ tijdelijk daalt bij langdurige stress? Zowel bij een tekort aan geld als aan tijd of energie;

- praten over wat je dwars zit helpt;

- er vrijwilligers zijn die je graag helpen;

- je samen verder komt.

Help je mee om www.thuisadministratieloket.nl bekend te maken?

Samen komen we verder![n]