Afbeelding
Foto: Christian Traets

Roosendaal voor Elkaar opent foto expositie rondom 21 vrijwilligers

ROOSENDAAL – Wethouder Inge Raaijmakers heeft vrijdagmiddag met het doorknippen van een lintje officieel de expositie ‘2021: Jaar van de Vrijwilliger’ geopend. De expositie is opgezet door vrijwilligerscentrale Roosendaal voor Elkaar en is op een corona-veilige manier te zien in de etalage van het oude Dixons-pand aan de Nieuwe Markt 3A.


De expositie staat in het teken van ‘Het Jaar van de Vrijwilliger’. Voor de vrijwilligerscentrale een mooie aangelegenheid om vrijwilligerswerk in de gemeente in het zonnetje te zetten. Daarom besloten zij om 21 vrijwilligers vast te leggen op de gevoelige plaat. Het aantal 21 refereert aan het jaar 2021. Daarnaast is er ook een film gemaakt over hoe leuk en divers vrijwilligerswerk in Roosendaal is.


Samenwerking

Roosendaal voor Elkaar heeft daarbij, vanwege het sociaal-cultureel karakter, zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partijen. Zo werd er gewerkt met stagiairs en startende freelancers. Cultuur Verbindt Roosendaal heeft een subsidie verstrekt en meegedaan aan een brainstormsessie. De vrijwilligers, die letterlijk gezicht wilden geven aan deze expositie, waren eveneens in een verrassend tempo gevonden. “Zonder hen was het uiteraard niet mogelijk geweest! Op twee zondagen is iedereen gefotografeerd op bekende plekken in Roosendaal, zodat het ook echt een Roosendaals gevoel geeft.”


Expositie bekijken

De expositie is te bekijken in de etalage van het oude Dixons-pand op de Nieuwe Markt. Na een maand krijgt de expositie een vaste plek in de vrijwilligerswinkel van Roosendaal voor Elkaar aan de Dokter Brabersstraat 12. Via de website van Roosendaal van Elkaar zijn de foto's en de film ook te bekijken met daarbij kleine interviews van de vrijwilligers.[n]