Afbeelding
Foto:

Eerste stap naar
4 miljoen bezoekers
op Leisurepark

ROOSENDAAL - Wethouder Cees Lok heeft maandagmiddag, samen met Pieter van Voorst Vader namens Designer Outlet Roosendaal en Nicky Broos namens Ondernemingsvereniging De Stok een intentieovereenkomst ondertekend. Het is de eerste stap om gezamenlijk het gebied van De Stok en het Designer Outlet Roosendaal verder te ontwikkelen. "We zien voldoende mogelijkheden om het nog groter en mooier te maken", aldus de wethouder.

DOOR REMKO VERMUNT


Al jaren wordt er door een aantal ondernemers op Leisurepark De Stok en Designer Outlet Roosendaal gesproken over het ontwikkelen van het gehele gebied. Doel? Bezoekers verleiden om niet een dagje, maar een heel weekend naar Roosendaal te komen. De plannen voor een hotel op het leisurepark en het bungalowpark bij Bergen op Zoom kunnen daar zeker aan bijdragen, maar de ondernemers willen meer.


In september 2018 werd het college daarom al uitgenodigd voor een wandeling door het gebied met daarbij uitleg over de plannen van de ondernemers, maar tot nu toe is er eigenlijk weinig veranderd. "Daarom zijn we zo blij met dit moment", stelt Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis. Afgelopen maandag werd namelijk een intentieovereenkomst ondertekend, waarbij zowel het Designer Outlet Roosendaal, als de gemeente en de ondernemersvereniging De Stok hebben aangegeven zich gezamenlijk in te gaan spannen voor de ontwikkeling van het gebied. Daarmee staan (eindelijk) alle neuzen dezelfde kant op.


Het eerste wat er nu gaat gebeuren is een onderzoek door een extern bureau naar urban leisure in Roosendaal, ofwel stedelijke vrijetijdsbesteding. Daarbij wordt ook de verbinding met de binnenstad en het toekomstige Vlietpark onderzocht. "Dat onderzoek willen we voor of in de zomer afronden en daarna gaan we aan de slag met een overkoepelende gebiedsvisie", legt de wethouder uit. Daarin komt te staan hoe het gebied er in de toekomst uit moet komen te zien. Vervolgens zullen bestemmingsplannen aangepast moeten worden om het een en ander ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Zo is één van de punten die de partijen aan willen pakken het parkeerbeleid.

"We willen de auto's in de bermen weg hebben, maar dan moeten er wel nieuwe parkeervoorzieningen komen", legt Nicky Broos namens de ondernemersvereniging uit. Daarnaast wil Designer Outlet Roosendaal uitbreiden op een deel van hun eigen parkeerterrein. Op de huidige parkeergarage kunnen dan wel twee extra parkeerlagen worden toegevoegd om die parkeerplaatsen te compenseren. "Maar dan zijn we er nog niet." Bij het opstellen van de gebiedsvisie wordt daarom, in samenspraak met de ondernemers, bekeken of er een extra parkeergarage gerealiseerd kan worden.

Het is slechts een kleine stap binnen de ontwikkeling van het gebied. "De locatie is top. Dit gebied heeft een groot potentieel, maar we moeten het wel benutten", stelt François Peeters, namens het Designer Outlet. Gezamenlijk hebben de ondernemers immers de ambitie om uiteindelijk 4 miljoen bezoekers per jaar te trekken. "Maar dan moeten we er wel gezamenlijk mee aan de slag." Nicky Broos vult hem aan: "We kunnen als ondernemers niet alleen leven van de bewoners van deze stad." Hij is zelf bezig met de realisatie van Playdome Roosendaal op de locatie van het voormalige kart center. Dat moet er allemaal aan bijdragen dat mensen straks langer blijven hangen op het leisurepark. "Alleen shoppen of alleen ergens eten wordt haast niet meer gedaan. Die combinatie van shoppen, eten en leisure-activiteiten, dat is de toekomst. Maar dan moeten we wel allemaal samenwerken." [n]