Afbeelding
Foto:

De bewonerscommissie van de Rubensflat in de Westrand doet al jaren mee met NLDoet. Op vrijdag 28 mei wordt dit jaar weer hard gewerkt om de omgeving rond de Rubensflat weer schoon te maken en op zaterdag 29 mei wordt er een soort high tea georganiseerd voor de buurt.

"Dat moeten we vanwege de coronamaatregelen wel buiten doen", legt Rint Wagenvoorde uit. Hij is samen met nog twee bestuursleden en zo'n 3 à 4 vaste vrijwilligers verantwoordelijk voor de organisatie. "Ik ben zelf sowieso vaak al buiten bezig en er zijn meer vrijwilligers die er geregeld op uit gaan om de omgeving schoon te maken." Toch grijpt hij NLDoet graag aan om er meteen een gezellig momentje van te maken voor de wijk. "De high tea is vooral belangrijk voor de sociale cohesie in de wijk. Zo zorg je er toch voor dat mensen even uit hun huis komen. Mensen worden er blij van. Je ziet ze genieten en bewoners praten met mensen die ze normaal niet zien of spreken en ze zijn meteen bereid om iets te doen voor elkaar."

Vorig jaar ging NLDoet officieel niet door, maar dat betekent niet dat Rint stil heeft gezeten. "Wij hebben het uitgesteld naar het najaar en toen hebben we de mensen alsnog een doosje met lekkers bezorgd. Dat zorgt toch voor een stukje betrokkenheid." De Rubensflat bestaat uit 150 woningen en volgens Rint staat niet iedereen te springen om vrijwilligerswerk te doen. "Maar tijdens de high tea is iedereen welkom. We hebben koffie en thee, maar ook lekkere hapjes!"