Afbeelding
Foto:

Atletiekvereniging THOR heeft voor komend weekend twee activiteiten aangemeld. Een groepje vrijwilligers gaat aan de slag in de kantine, terwijl een andere groep het terrein aan gaat pakken. "We zijn een grote vereniging, dus we hebben gelukkig genoeg vrijwilligers."


De groep die in de kantine aan de slag gaat, gaat zorgen voor een grote schoonmaakbeurt. "We hebben natuurlijk een half jaar stilgelegen", vertelt Yvonne Langen. "Een professioneel schoonmaakbedrijf heeft wel gewoon de toiletten en douches bijgehouden, maar het afstoffen van de kantine is er niet van gekomen." De glazen zitten daardoor een beetje onder het stof. "Dat gaan we dus grondig schoonmaken, zodat alles spik en span is als we straks weer open mogen."

De andere groep vrijwilligers gaan proberen met gaas de konijnen te weren op het terrein. "We hebben enorm last van konijnen op het terrein. De graven gaten en kuilen en als onze sporters daarin stappen, kan je zo je enkel verzwikken. Dat willen we voorkomen." Daarom wordt er op verschillende plekken gaas geplaatst, zodat de konijnen niet meer kunnen graven. "Het is ook gevaarlijk voor ons krachthonk. Je wil niet dat zoiets gaat verzakken door alle gaten."

Yvonne is blij met de hulp die ze krijgen tijdens NLDoet. "We zijn een grote vereniging en we hebben iedere dinsdagochtend een groenploeg die het terrein onderhoud. dat is heel fijn, maar extra handjes zijn altijd welkom." [n]