Afbeelding
Foto:

Stichting Wouwse Molen de Arend doet inmiddels al voor de zesde of zelfs zevende keer mee met NLDoet. "In principe doen we elk jaar mee, helaas kon de activiteit vorig jaar vanwege Corona niet doorgaan", stelt Miranda Nuijten.


De Stichting wil graag onderdeel van de lokale maatschappij zijn en alle activiteiten worden door vrijwilligers verricht. Daarom vinden zij het belangrijk om mee te doen aan NLDoet. Dit jaar staat onder andere het schoonmaken van de molen op de planning, daarnaast moet de Molenberg met een zweefmaaier gemaaid worden en de aanbouw kan nog een 2e keer met “cement” 'geschilderd' worden. "We hebben ongeveer drie extra vrijwilligers nodig, maar die hebben zich inmiddels al aangemeld. Er hadden zelfs nog meer mensen aangemeld maar dat kunnen we helaas vanwege Corona maatregelen niet inpassen."

Dat vorig jaar NLDoet niet doorging heeft gelukkig voor de stichting geen effect gehad op het onderhoud van de molen. "Onze 'vaste' vrijwilligers hebben dat opgelost door verf- en schoonmaakwerkzaamheden in de loop van het jaar uit te voeren." Voor NLDoet krijgt de molen elk jaar voldoende aanmeldingen. "Door het jaar heen is er echter nog ruimte voor meer vrijwilligers om werkzaamheden te verrichten in de molenwinkel en qua (klein) onderhoud van de molen." Op dit moment zijn er zo'n 10 tot 12 vrijwilligers betrokken bij de molen, maar dat mogen er dus nog wel iets meer worden. [n]