Jens Akkermans is de regisseuse van Stadsoevers
Jens Akkermans is de regisseuse van Stadsoevers Foto: koektrommelstudio.nl

Drie Maal Plankenkoorts zoekt acteurs voor 'Stadsoevers'

ROOSENDAAL - Het Roosendaalse theatergezelschap Drie Maal Plankenkoorts komt in september van dit jaar met een nieuwe productie: 'Stadsoevers'. De première van deze voorstelling gaat plaatsvinden tijdens het festival 'Theater op de Grens' dat zijn tweede editie gaat beleven, maar regisseuse Jens Akkermans is nog wel op zoek naar de hoofdrolspeler en een vertelstem.


DOOR REMKO VERMUNT


Jens Akkermans is als regisseuse al langer betrokken bij Drie Maal Plankenkoorts. Eerder maakte ze onder andere de voorstellingen 'Ballen' en 'De Luijten'. "Maar de première van die laatste zou plaatsvinden toen we net in lockdown gingen. Die ligt dus helemaal klaar om ooit nog te spelen." Voor de nieuwste productie kwam Drie Maal Plankenkoorts met het idee om een voorstelling op te zetten rondom de wijk Stadsoevers. "We maken de voorstelling in en voor de wijk. We zitten nog midden in het proces, maar het wordt echt een locatievoorstelling. We gaan hem dus ook in Stadsoevers spelen."

Zelf komt Jens overigens wel uit Breda. "Maar, ik maak al jaren voorstellingen in Roosendaal", vertelt Jens. Ze ging dan ook samen met de schrijver en de componist een aantal keer op de locatie kijken. "En dan krijg je meteen zoveel ideeën. Daaruit hebben we uiteindelijk dit idee gedestilleerd." De voorstelling bestaat straks uit één hoofdrolspeler die op de trappen van de Zwaaikom een voorstelling speelt. Bezoekers staan aan de andere kant van het water en krijgen een koptelefoon op waarin het verhaal wordt verteld van een jonge jongen die in de wijk komt wonen. "Je beleeft het verhaal door de ogen van dat ene personage, maar onderweg kom je wel andere bewoners tegen", vertelt Jens.

Maar, de regisseuse is nog wel op zoek die hoofdrolspeler én iemand die het verhaal wil vertellen. "Dat kan in feite ook één persoon zijn, maar we gaan op dit moment uit van twee jongens tussen de 8 en 12 jaar oud." Zij hoeven niet per se ervaring te hebben met toneelspelen. "Maar de hoofdrolspeler moet wel op een podium durven te staan, want in principe draagt hij in z'n eentje de voorstelling." De vertelstem moet het vooral leuk vinden om in het verhaal te duiken.


Wil je meedoen?

Stuur dan een mailtje naar stadsoevers@driemaalplankenkoorts.nl en stel je kort voor. "De jongens die zich aanmelden zullen een korte auditieopdracht toegestuurd krijgen die ze thuis kunnen opnemen. Wij gaan al die filmpjes bekijken en van daaruit kiezen we een paar mensen voor een live kennismaking. Naast deze rollen zoeken we ook nog figuranten met allerlei verschillende achtergronden, geslachten en leeftijden. Stuur zeker een mailtje als je graag wilt deelnemen, wie weet is er ook een plekje voor jou!" [n]