Afbeelding
Foto: John Knappers

Bruidspaar Knappers-Hopstaken 65 jaar getrouwd

ROOSENDAAL - Sjef Knappers (89) en Riet Hopstaken (86) zijn op zaterdag 29 mei 1956 getrouwd in het oude gemeentehuis aan de Markt in Roosendaal. Nu, 65 jaar later, vieren zij hun briljanten huwelijksfeest en daarom ging burgemeester Han van Midden bij hen langs om ze te feliciteren met dit bijzondere jubileum.


Sjef en Riet Knappers-Hopstaken kregen twee zoons en zijn ondertussen gezegend met drie kleinkinderen. Dhr. Knappers werkte nagenoeg zijn hele werkzame leven bij de PTT en mevr. Knappers deed administratief werk. Daarnaast waren ze erg actief in het Roosendaalse verenigingsleven, deden vrijwilligerswerk en zetten zich in voor de gehandicapte medemens

Zo was dhr. Knappers in 1966 medeoprichter van Blauw-Wit gehandicapten, was betrokken bij Rogep, de rolstoelcentrale en de seniorenraad. Voor het Nationaal Fonds Gehandicaptensport organiseerde hij jaarlijks de collecte.

Mevr. Knappers was 22 jaar lang begeleidster van de nationale zwemploeg voor gehandicapten. Met het zwemteam is ze op vele Paralympische Spelen geweest over de hele wereld. Later is zij 24 jaar lang gemeenteraadslid geweest, voor het (toenmalig) Roosendaals Belang. Daarnaast is ze ook voorzitster geweest van KBO Roosendaal. Samen deden ze vrijwilligersactiviteiten in bejaardentehuis de Brink. Het echtpaar werd enkele jaren geleden vereerd met een koninklijke onderscheiding.

Ze verkeren in redelijk goede gezondheid en wonen (met wat hulp) nog steeds zelfstandig.[n]