Afbeelding
Foto: Amy Francken

Stormbaan officieel geopend op Vierhoeven

ROOSENDAAL - Sinds begin van dit jaar is er hard gewerkt om een serieuze stormbaan te realiseren op het terrein van BSC. Afgelopen week werd de stormbaan officieel in gebruik genomen.


De stormbaan op het terrein van BSC bestaat uit twaalf obstakels en heeft een lengte van zo’n 100 meter. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kunnen kinderen en volwassenen vanaf nu de uitdaging aangaan. Bs Het Talent, Kroevendonk en het Da Vinci College trapten als eerste scholen af.

BSC wil graag haar maatschappelijke impact vergroten en verbinding zoeken. De komst van een stormbaan betekent een verruiming van faciliteiten en mogelijkheden. Een uitlaatklep voor jongeren om op een positieve manier hun energie kwijt te kunnen en skills te ontwikkelen. Door deze extra faciliteiten wordt samenwerking met stichtingen en scholen nog verder gestimuleerd.

De realisatie van de stormbaan in samenwerking met Stichting CDR+ sluit perfect aan bij de visie en doelstellingen van Roosendaal Fit. Als partner van het Fit akkoord Roosendaal wil BSC in samenwerking met Cees den Ridder hier ook daadwerkelijk inhoud aan geven. In het Fit Akkoord staan doelstellingen geformuleerd als een uitdagende buitenruimte, gezonde leefstijl, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), inclusiviteit en voldoende sporten & bewegen.

BSC heeft een gezonde kantine met een gouden certificaat en is op weg naar een rookvrije generatie. BSC draagt daarmee actief bij aan een omgeving waar kinderen op een gezonde en veilige wijze kunnen sporten. De BSC-jeugd, wijk Langdonk en scholen binnen Roosendaal worden nu extra uitgedaagd en gestimuleerd om samen nog actiever bezig te zijn met bewegen en gezondheid.[n]