St Jan vanaf Emile van Loonpark.
St Jan vanaf Emile van Loonpark. Foto: Elly Driesprong

Fotowedstrijd met Roosendaalse monumenten

ROOSENDAAL - Stichting Open Monumentendag Roosendaal organiseert, na een zeer geslaagde tweede editie in 2020, opnieuw een fotowedstrijd in de aanloop naar de Open Monumentendagen in het weekend van 11 en 12 september.

De fotowedstrijd wordt ook deze keer weer georganiseerd in samenwerking met fotoclub ’t Statiefje en fotoclub West-Brabant. ’t Statiefje stelt haar website open voor het üploaden van de foto’s.

Het thema van dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’, eventueel kan men dit als inspiratiebron gebruiken, het is niet verplicht. Een detail van een – Roosendaals – monument, een Roosendaals mooi pand of een straatje is toegestaan, denk ook aan het monumentaal groen, zoals parken, tuinen en beeldhouwwerken.

De foto’s kunnen vanaf 15 juni tot uiterlijk 15 augustus 2021 a.s. geüpload worden op: www.statiefje.nl/fotowedstrijd. Op de website van ’t Statiefje staat het reglement van de fotowedstrijd.


Hierna zal een jury bepalen welke foto’s genomineerd worden. Deze selectie zal worden afgedrukt en geëxposeerd, locatie nog nader te bepalen. Fotoclub West-Brabant zorgt voor het inlijsten van de foto’s. De jury zal uit deze selectie drie prijswinnaars selecteren. De jury bestaat weer, net als vorig jaar, uit Ben Steffen, Peter van Trijen, Karien Wierickx en Hedvige Vollaard.

Tijdens de Open Monumentendag kan het publiek ook een stem uitbrengen. De foto met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. Over het uitreiken van de prijzen is door corona nog niets bekend.

Dus voor ieder die zich bij een speciaal plekje ‘thuis' voelt in Roosendaal, pak je telefoon of camera en ga er op uit![n]