Veel schademeldingen als gevolg van Campus A58

ROOSENDAAL - Er zijn 35 schademeldingen gerapporteerd als gevolg van de werkzaamheden op project Campus A58. Dat meldt het college op vragen van de lokale VVD-fractie.


De funderingswerkzaamheden op het voormalige Philipsterrein, oftewel Campus A58, hebben voor de nodige problemen gezorgd. Eerder klopten bewoners al bij de gemeente aan, omdat er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat heipalen de grond in werden gestampt. Later bleek dat die werkzaamheden ook voor schades aan woningen hadden gezorgd.

“Een aantal van de bewoners voelt zich nauwelijks gehoord en is zeer ongerust over ontstane schade aan hun woning. We vinden het als WD-fractie van belang dat klachten van inwoners op correcte wijze opgevolgd worden”, stelden Gerrit Vruwink en Kees Verstraten in vragen aan het college.

De gemeente herkent die klachten, ook bij de gemeente hebben burgers zich gemeld met vragen. Zij hebben de schade gemeld aan het verantwoordelijke bouwbedrijf, maar na de ontvangstbevestiging bleef nadere informatie uit. “Deze signalen hebben wij doorgegeven aan bouwbedrijf Vrolijk die hierop actie heeft ondernomen”, laat de gemeente weten.

Hoewel de gemeente in principe geen rol speelt binnen het project, is het volgens de VVD wel de rol van de gemeente om er voor te zorgen dat partijen zich aan de afspraak houden. De gemeente laat weten dat er tot 21 mei 2021 van 35 omliggende adressen schademeldingen gerapporteerd zijn. Alle ontvangen meldingen worden door bouwbedrijf Vrolijk geregistreerd en in behandeling genomen. “Een eerste selectie van woningen is vanaf 26 mei door de schade expert bezocht.”[n]