Opening seizoen van Stichting Openluchttheater Nispen

NISPEN - Het was voor iedereen even wachten aleer de culturele seinen weer op groen zouden springen. Achter de schermen in Nispen is er bij Stichting Openluchttheater Nispen echter niet stil gezeten. Een nieuw theaterseizoen voorbereiden, een turftuin en theater onderhouden, gebeurd vanzelfsprekend niet in een dag of een week. Zowel in de herfst, winter als lente zijn vele vrijwilligers actief geweest om alles op orde te maken.


Zaterdag 12 juni is het dan zo ver en gaat het seizoen van dit jaar geopend worden door niemand minder dan André van den Boogaart & de Tornado’s. Als rasechte Brabander schrijft André muziek die dicht bij hemzelf staat.
“André ’s muziek komt letterlijk en figuurlijk recht uit het hart! Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten scherpe teksten uit het leven gegrepen. André zingt in het Nederlands met een duidelijk Brabants randje en tongval. Hij doet dit bewust want zoals hij zelf aangeeft ‘Op die manier kan ik mijn dynamische levenswandel het scherpst duiden’; aldus Bluesmagazine. De Covid-19 situatie en eerste lockdown vorig jaar brachten hem terug naar Baarle-Nassau. Waar families en/of geliefden aan 2 zijden van de grens wonen en elkaar dus vanwege betonnen roadblocks niet mochten ontmoeten. Dat kán een muzikant inspireren en dat deed het André dus ook. Met zijn band de Tornado’s speelt hij zijn muziekvoorstelling “Grensgevallen” op vier plekken langs de Nederlands/Belgische grens en het Openluchttheater in Nispen is een van deze locaties. Bezetting: André van den Boogaart Gitaar Zang, Joris Verbogt Contrabas, Joost Verbraak, Trompet Trombone, accordeon, orgel, sousafoon, Wannes Rombouts, SurfGitaar, Leon van Egmond Mondharmonica, Trombone, Kees Swanenberg Drums.


Reserveren
Bent u gecharmeerd van ongepolijste eerlijke muziek, ook benieuwd naar de bestuiving tussen rauwe eerlijke Brabantse Blues en Americana, reserveer dan vandaag nog uw kaartje want de zitplaatsen zijn vanwege de huidige maatregelen beperkt. Stuur een mail naar reserveer@oltn.nl om er bij te zijn: kassa open 19 uur, aanvang voorstelling 19.30 uur. Benieuwd naar de rest van het programma? Kijk dan op www.oltn.nl [n]