Afbeelding
Foto: Timo Reisiger

Ondernemersfonds binnenstad krijgt vijf jaar verlenging

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft besloten om de overeenkomst met Collectief Roosendaal voor een zogenaamd ‘Ondernemersfonds’ ook na 2021 voort te zetten. De overeenkomst wordt voor een looptijd van vijf jaar verlengd. Het geld wordt gebruikt voor promotie, marketing, evenementen, activiteiten en aankleding van de Roosendaalse binnenstad.

De afgelopen jaren is er al veel gedaan om de binnenstad bekender en aantrekkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting, hanging baskets, vlaggen en banieren, activiteiten op de koopzondagen en de verschillende promotiecampagnes.

Dit wordt allemaal betaald uit het ondernemersfonds.

De helft van dat fonds wordt door de ondernemers zelf ingelegd in de vorm van reclamebelasting.

De gemeente verdubbelt deze opbrengst, nadat de kosten voor de inning in rekening zijn gebracht.

Hoeveel de gemeente bijdraagt is dus helemaal afhankelijk van de opbrengsten en is bijna ieder jaar verschillend, maar voor dit jaar is in totaal uitgegaan van een bedrag van 328.000 euro in het ondernemersfonds.

Tijdens de nieuwe periode van vijf jaar worden de banden aangehaald met Citymarketing en het VVV om de promotie en marketing gezamenlijk op te pakken.

Zo hebben alle ondernemers profijt van de verschillende activiteiten en evenementen die bezoekers naar de binnenstad moeten trekken.

“Dit is een goede stap voor de ondernemers, zeker in deze tijd”, stelt wethouder Cees Lok. “Juist nu is het van belang om te investeren in een aantrekkelijke binnenstad. Winkeliers en horeca ondernemers zijn tijdens de coronacrisis hard getroffen. Met de continuering van het ondernemersfonds wordt voor de komende jaren een bijdrage geleverd om de aantrekkelijkheid, bekendheid en veiligheid van onze binnenstad te vergroten en zo de gevolgen van de coronacrisis waar mogelijk te boven te komen.”

Roeland van de Velde, voorzitter van Collectief Roosendaal is blij met de verlenging: “Het verlengen van deze samenwerking geeft ons, in deze bijzondere tijd, die steun in de rug die ondernemers op het moment hard nodig hebben. Hiermee kunnen we het centrum de komende jaren op de kaart blijven zetten.”[n]