Ronde van Wouw 2019
Ronde van Wouw 2019 Foto: Koen Mol fotografie

ROOSENDAAL - Ondanks dat er misschien geen officiële wielerzomer komt in Roosendaal en omliggende dorpen, staan er toch een aantal wielerevenementen op de planning voor dit jaar.


Het wielergedeelte van De Draai is dit jaar geannuleerd en ook de Volksronde en de Jeugdronde gaan dit jaar helaas ook niet door, maar niet getreurd! Wielerliefhebbers komen toch aan hun trekken, want onder andere de Hel van de Pin gaat wel gewoon door. Op 3 augustus staat deze ronde op de planning. De Ronde van Nispen is verplaatst van 4 juli naar 3 oktober en ook de Kermisronde staat gewoon op de planning voor zondag 5 september.

Voorzitter Iwan Mies kan zijn geluk niet op met deze positieve wending, want eind mei waren de vooruitzichten allerminst rooskleurig. ,,Het zag er naar uit dat we voor het tweede jaar niets konden doen. Maar het kan snel veranderen zie je wel. Wij hebben het geluk dat onze ronde altijd laat in het seizoen is, zodat we lang hebben kunnen wachten. Daarna is alles in een snel tempo gegaan. Wij hebben nu groen licht en ook financieel kunnen we het aan. We gaan deze kermiszondag voor een mooie koers zorgen op de Kade’’, belooft Iwan Mies.

En als het aan het de organisatie van het Wouws Wieler Weekend ligt komt er dit jaar ook een vervolg op de editie van 2019. Als alles meezit, dus nog onder een klein voorbehoud, staat in het weekend van 28 en 29 augustus 2021 Wouw weer helemaal in het teken van de fiets. Voor zaterdag 28 augustus wordt weer gewerkt aan een mooie fietstoertocht. Zondag 29 augustus staat in het teken van de wedstrijden. Kortom: een kleine wielerzomer ligt toch in het verschiet!