Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

ROOSENDAAL - Dat er vanaf 30 juni weer evenementen georganiseerd mogen worden, is goed nieuws voor Parkies. In de steden Dordrecht, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom is Parkies al meer dan 20 jaar een vaste waarde tijdens de zomermaanden.


Jarenlang droeg dat de naam Palm Parkies. Maar vanaf dit jaar gaat het festival verder onder de naam Brand Parkies, vanwege een nieuwe overeenkomst met de bierleverancier. Op woensdag 14 juli komt Brand Parkies voor het eerst weer naar Roosendaal. Hoe de openluchtconcerten er precies uit gaan zien dit jaar, dat is nog niet bekend. De organisatie is nog in overleg met de verschillende gemeenten en heeft verschillende scenario’s klaar liggen om te kunnen starten. Maar, als de versoepelingen verlopen zoals nu gepland, is iedereen van harte welkom als je kan aantonen dat je gevaccineerd ofwel getest bent. De 1.5 meter regel hoeft dan niet gehanteerd te worden op het concertterrein.


Vorig jaar werd het Vrouwenhofpark nog opgedeeld in ‘bubbels’ en cirkels. Er waren bubbels van 2, 4 en 6 personen beschikbaar en je kon afhankelijk van de grootte van jouw groep een plaats reserveren in verschillende zone’s. Tijdens het reserveringsproces kon je meteen kiezen uit verschillende consumptiepakketten, zodat je niet naar een bar hoefde te lopen. Afhankelijk van de door jou gekozen zone kreeg je ook een ingang toegewezen: één aan de kant van Chinees Restaurant Vrouwenhof en één aan de kant van de skatebaan. Met de huidige versoepelingen lijkt het aannemelijk dat er komend jaar minder maatregelen gelden. “Met de opgedane ervaringen van de Covid-proof concerten van september 2020 en de aangekondigde versoepelingen kijken we dan ook uit naar de komende zomer.” [n]